این جلسهی در تاریخ۱۴۰۰/۳/۶ برگزار گردید و موارد مطرح شده در این جلسه به شرح زیر میباشد:
راه اندازی مجدد شیرهای کنترلی آب ورودی به آسیاهای اولیه۱،۲،۵
راهاندازی مقسم پالپ غبار گیر ضلع شمال
بررسی دریچهی خوراک دهندههای انبار نرمه و ارائه طرح جدید
یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر عملکرد خردایش، درصد جامد داخل آسیاها میباشد که معمولاً برای دستیابی به خردایش مناسب، درصد جامد مناسب داخل آسیاها در یک محدود بهینهای تعریف میشود و اگر درصد جامد داخل آسیا بیشتر یا کمتر از محدودهی بهینه باشد خردایش به خوبی صورت نمیگیرد. اگر درصد جامد داخل آسیا کمتر از محدودهی بهینه باشد میزان مصرف گلوله زیاد میشود و در کنار آن به دلیل تشکیل استخر پالپ از انرژی برخورد داخل آسیاها نیز کاسته خواهد شد. در جهت مقابل اگر درصد جامد از محدودهی بهینه نیز بیشتر شود بدلیل افزایش گرانروی پالپ از انرژی برخورد کاسته میشود و حرکت جریان مواد داخل آسیاها دشوارتر خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات ناشی از افزایش درصد جامد داخل آسیا شناور شدن گلولههای داخل آسیا و خارج شدن آنها میباشد. شکل زیر نمایانگر تاثیر درصد جامد بر عملکرد خردایشی آسیاها میباشد.
جهت اینکه درصد جامد داخل آسیاها تنظیم شود از کنترل نسبت آب به جامد استفاده میشود. عملکرد کنترل نسبت آب به جامد بدین صورت میباشد که کنترل گر درصد جامد همزمان یک سیگنال از دبی سنج و ترازوی نوار خوراک ورودی دریافت کرده و با نقطه مطلوب نسبت آب به جامد مقایسه میکند و دستوری جهت باز و یا بسته شدن شیر کنترلی ارسال میکند. شکل زیر شماتیک نحوهی عملکرد کنترل نسبت آب به جامد میباشد.
در ابتداء شیرهای آب ورودی به آسیاهای اولیه دستی بودهاند که جهت اعمال کنترل نسبت آب به جامد به صورت اتومات از شیرهای کنترلی استفاده شد.شیرهای کنترلی مورد استفاده برای مسیرهای آب ورودی به آسیاهای اولیه از نوع شیرهای نیشگونی میباشد. که این شیرها برای آسیاهای اولیه ۱،۲،۴،۵ نصب گردید. در شکل زیر نمایی از شیرهای دستی و شیرهای نیشگونی مشاهده میشود.
یکی ار قطعات مهم و ضروری جهت استفاده از شیرهای نیشگونی در درسترس بودن آستین میباشد که در همین جهت آستین مورد استفاده نقشه شده و جهت تهییه آنها درخواست داده شد. شکل زیر نمایانگر آستین شیرهای کنترلی نیشگونی میباشد.
بعد از مدتی شیرهای کنترلی آب ورودی به آسیاهای اولیه از مدار خارج شدهاند و طی پیگیرهای اخیر مشکلات موجود در شیرهای کنترلی آب ورودی به آسیاهای اولیه شناسایی گردید، مشکلات عمدهی شیرهای کنترلی عبارتند از مشکلات برقی ، ابزار دقیق و مشکلات مربوط به مسیرهای هوا میباشد.خوشبختانه با رفع مشکلات عنوان شده شیرهای آب ورودی آسیاهای اولیه به حالت اتومات در مدار قرار گرفتند.
طبق طرح مدار آسیاکنی کارخانه پرعیارکنی ۱ پالپ غبارگیر انبار نرمه، مدار سنگ شکنی و سرندکنی به صورت تقلی وارد مخزن جمع آوری غبارگیرها شده که از این مخزن پالپ غبارگیرها را میتوان به سمت باطله فرستاد یا به مخازن شماره ۱ و ۲ پمپ کرد بعد از پمپ کردن مواد به طرف مخازن شماره ۱ و ۲ از آنجا نیز میتوان پالپ غبارگیر را به سمت مقسمها یا باطله ارسال کرد. بعد از اینکه پالپ به مقسمهای گردان فرستاده شد، پالپ غبارگیرها را بین مخزنهای هیدروسیکلون تقسیم میشود. هر یک از تونلهای نوار ۱۳ دارای یک پمپ میباشد که مواد داخل تونلها را به سمت کف کارخانه پمپ میکنند و از آنجا به وسیلهی ۴ پمپ برای هر دو ضلع به سمت مخازن شماره ۱ و ۲ ارسال خواهد شد. در شکل زیر شماتیک مسیرهای انتقال پالپ غبارگیر مشاهده میشود.
یکی از مشکلات مشاهده شده در مدار آسیاکنی کارخانه پرعیارکنی ۱ خارج کرد پالپغبارگیرها به سمت باطله میباشد و به این دلیل که این پالپ هم حاوی آب و هم حاوی ذرات ریز با درجه آزادی زیاد میباشد با ارزش تلقی میشود. که در نتیجه با بررسی وضعیت مقسمها پالپ ارسالی از غبارگیرهای انبار نرمه ، سنگ شکنی و سرندکنی را به سمت مقسم ضلع جنوب پمپ گردید و از خارج کردن آن خودداری شد. در ادامه جهت استفاده حداکثری مشکلات مقسم ضلع شمال شناسایی گردید این مشکلات عبارتند از :۱- نبود پمپ جهت ارسال مواد ۲- مشکلات برقی مقسم گردان، که با رفع مشکلات عنوان شده مقسم ضلع شمال نیز در مدار قرار گرفت. شکل زیر نمایانگر مخزن تقسیم کننده و مقسم گردان میباشد.
در ادامه بارزسی فرآیند انجام شده دیگر مشکل مشاهده شده نصب چوب در اطراف دریچههای خوراکدهندههای انبار نرمه میباشد. بدلیل سطح مقطع نامناسب دریچههای انبار نرمه شاهد ریخت و ریز مواد از اطراف خوراک دهندهها بوده به همین خاطر از چوب جهت جلوگیری از ریخت و ریز استفاده میشود. شکل زیر نمایانگر وضعیت دریچههای خوراک دهندهها میباشد.
در ادامه، طرحی جهت رفع مشکل عنوان شده پیشنهاد و ساخته شد. شکل زیر نمایی از طرح جدید دریچهی خوارکدهندهای انبار نرمه میباشد.