این مرکز در سال ۱۳۸۸ با حمایت های دکتر صمد بنیسی راه اندازی گردید. این مرکز در دانشکده ی فنی و مهندسی و در بخش مهندسی معدن، زیر نظر دانشگاه شهید باهنر کرمان واقع شده است و از مراکز تحقیقاتی فعال و تاثیر گذار این دانشگاه به شمار می رود. مهمترین اهداف این مرکز، جذب دانشجویان علاقه مند به گرایش فرآوری مواد معدنی و آموزش آنان جهت طراحی، بهینه سازی و برطرف کردن مشکلات کارخانه های فرآوری مواد می باشد و تاکنون پروژه های زیادی در مجتمع معدنی- صنعتی گل گهر، مجتمع مس شهر بابک و سرچشمه و کارخانه ی ذغال شویی زرند، با موفقیت انجام شده است. از آخرین اقدام مرکز تحقیقات فرآوری، طراحی آستر های جدید برای آسیای نیمه خود شکن کارخانه فرآوری مجتمه مس سرچشمه است. یکی از دیگر از پژوهش هایی که در این مرکز به صورت صنعتی اجرا گردیده است، تغییر طرح آسترهای آسیای نیمه خودشکن گلگهر بود که باعث افزایش ۳۵ درصدی تولید این کارخانه گردید.
اهداف دیگری که در این مرکز دنبال می شود بومی سازی نرم افزار ها و تجهیزاتی است که به دلیل تحریم در اختیار پژوهش گران ایرانی قرار نمی گیرد. در همین راستا تاکنون سه نرم افزار موازن، کتابخانه دیجیتال همت و نرم افزار شبیهساز شکل و مسیر حرکت تک گلوله در آسیاهای گردان (GMT) به کمک تلاش پژوهشگران این مرکز به صورت تجاری عرضه شده است. نرم افزار های دیگری نیز به همت سایر دانشجویان نوشته شده است که به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران در این عرصه قرار گرفته است. هم اکنون نیز بومی سازی دو نرم افزار “مدل سازی کارخانه های فرآوری مواد” با نام KMPCSim و “شبیه سازی حرکت ذرات در سیستم های فرآوری مواد” با نام KMPCDEM در دست اقدام می باشد. در واقع شعار اصلی این مرکز علم برای عمل به جای بکار بردن علم برای علم است.
یکی دیگر از اقداماتی که در این مرکز در پایان هر هفته در محل مرکز تحقیقات برگزار می گردد، ارائه جامع و کامل دستاورد های علمی توسط اعضا می باشد و کلیه علاقه مندان از هر رشته ای می توانند در این جلسات شرکت کنند. از ابتدای راه اندازی این مرکز تا کنون بیش از دویست ارائه ی هفتگی برگزار گردیده است.
در این مرکز تمامی تجهیزات مورد نیاز جهت انجام آزمایش های تخصصی در زمینه بهینهسازی خردایش موجود بوده که بسیاری از این تجهیزات را دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد فرآوری مواد در راستای پایان نامه خود ساخته اند.
هر ساله در روز سوم خرداد ماه مصادف با آزادسازی خرمشهر نمایشگاهی جهت ارائه ی کلیه ی پژوهش های این مرکز در محل بخش مهندسی معدن برگزار می گردد و تعداد زیادی از دانشجویان از تمامی رشته ها و مسئولان صنایع بزرگ کشور در این نمایشگاه حضور می یابند.
علاوه بر این فعالیتها، تاکنون بنا به درخواست شرکتها و موسسات مختلف، دورههای آموزشی کوتاه مدتی در راستای آموزش کارکنان موسسات و کارخانجات مرتبط با صنعت فرآوری برگزار گردیده است. اهم این دورهها، دورهی عیبیابی کارخانههای فرآوری مواد، عیبیابی کارخانجات ذغالشویی، راه اندازی و عیبیابی سلولهای ستونی، آموزش نرمافزار موازن و کاربرد موازنه جرم در طراحی و بهینه سازی کارخانههای فرآوری، آموزش نرمافزار GrindSim، فنآوری آسیاهای خودشکن و نیمه خودشکن، بهینهسازی تیکنرهای صنعتی، آموزش نگارش مقالات علمی و… میباشد.
آخرین نظرات
محمد انصاری در: انتشار کتاب "از مفهوم تا محصول - روش اجزای گسسته" (به زودی...)
سلام. در حال چاپ است. موفق باشید ...
محسن مرادی در: مجموعه کتب استانداردسازی راهبری کارخانهها از طریق بازرسی فرآیند
تشکر. موفق باشید. ...
جمال در: انتشار کتاب "از مفهوم تا محصول - روش اجزای گسسته" (به زودی...)
سلام. وقت بخیر کتاب کی منتشر میشه؟ ...
مسعود در: بورسیه تحصیلی هشت میلیاردی شهید همت برای هشت نفر
درود بر پروفسور بنیسی بزرگوار ...
orientdigitalmarketing@gmail.com در: انتشار مقالهای تحت عنوان "اصلاح طراحی صنعتی مجرای خوراکدهی در سنگشکن مخروطی مرحله سوم مجتمع مس سرچشمه" در نشریه مهندسی منابع معدنی
با سلام و احترام ممنون از مباحث و مطالب مفیدتان من مقاله ایمنی عمومی تهیه شده تو ...