یکی از عوامل بسیار موثر در عملکرد آسیاهای صنعتی، مسیر حرکت بار در این آسیاهاست. در آسیا های خشک با توجه به اهمیت مسئله انتقال مواد خرد شده به خارج از آسیا، طول آسیا بسیار کمتر از فرآیند های تر می باشد. به همین دلیل علاوه بر مشخصات آسترهای جداره، آستر های دیواره ورودی و خروجی نیز تاثیر زیادی در مسیر حرکت بار درون آسیا دارند. ابتدا در طی پروژه ای که توسط مرکز تحقیقات کاشی گر در سال ۱۳۹۰ و در مجتمع سنگ آهن گل گهر اجرا گردید، به منظور بهتر شدن فرآیند خردایش و آمادگی آسیای خودشکن برای افزودن گلوله تغییراتی در مشخصات آسترهای جداره داده شد (تغییر زاویه بالابری از ۷ به ۳۰ درجه و اجرای طرح ضخامت غیر یکنواخت در طول آستر). در نهایت این کار باعث افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت آسیا گردید. در مرحله بعد مشخص گردید که آستر های دیواره ورودی و خروجی تاثیر زیادی در مسیر حرکت بار درون آسیا و فراهم کردن شرایط مناسب برای خروج ذرات خرد شده دارند. بنابراین بررسی و امکان سنجی بهبود طراحی آستر های دیواره ورودی و خروجی در دستور کار این مرکز قرار گرفت.
آسترهای دیواره ورودی و خروجی از دو حلقه متفرق کننده و یک حلقه بیرونی آسترهای شعاعی تشکیل شده است. در مراحل اولیه بررسی مشخص گردید که علت اصلی استفاده از این حلقه های متفرق کننده در آسترهای ورودی و خروجی پراکنده کردن و قرار دادن بار خرد شده در مسیر جریان پر سرعت هوا و همچنین تامین اختلاف فشار بین ورودی و خروجی آسیاست. ولی مشکلی که این حلقه های متفرق کننده ایجاد می کردند این بود که ذرات و گلوله هایی که توسط آستر های جداره بالا آورده شده بودند، به جای برخورد به پاشنه بار و کمک به فرآیند خردایش، به این متفرق کننده ها برخورد می کردند. از آنجا که ارتفاع هر کدام از این متفرق کننده ها در دو طرف آسیا در حدود ۴۵ سانتیمتر است، عملاً در ۹۰ سانتی متر از طول ۲۰۵ سانتیمتری آسیا هیچ برخوردی به پاشنه بار توسط گلوله ها و ذرات درشت صورت نمی گیرد. بنابراین طراحی جدیدی که برای آسترهای ورودی و خروجی انجام می شود باید به گونه ای باشد که مزیت های آستر قبلی (پراکنده کردن و قرار دادن بار خرد شده در مسیر جریان پر سرعت هوا و همچنین تامین اختلاف فشار بین ورودی و خروجی آسیا) را دارا باشد و عیوب قبلی (برخورد بار خرد کننده به آسترها) در آن اصلاح شده باشد.
پس از مدل سازی فیزیکی شرایط آسیای نیمه خودشکن مجتمع گل گهر در آسیای آزمایشگاهی مرکز تحقیقات کاشی گر و انجام آزمایش های مختلف در شرایط گوناگون و طراحی های متفاوت آستر های دیواره ورودی و خروجی طرح نهایی آماده شد و در جلسه پنج شنبه مورخه ۹/۵/۱۳۹۲ نتایج حاصل از این طرح و مقایسه این نتایج با آستر موجود مورد بحث قرار گرفت. در این جلسه چند روشی که برای کمی کردن نتایج و بهبودهای حاصله در طرح جدید به کار گرفته شده بود با حضور اعضای مرکز و دکتر بنیسی مورد مشورت قرار گرفت.