یکی از پروژه هایی که در مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشی گر در حال اجراست، برنامه نویسی نرم افزاری جهت شبیه سازی حرکت ذرات با روش اجزای گسسته می باشد. این روش در حال حاضر پرکاربردترین روش جهت شبیه سازی جریانهای ذره ای در سیستم های فرآوری مواد می باشد. این روش در زمینه فرآوری مواد از سال ۱۹۹۱ در دنیا مطرح گردید و پس از آن با گسترش توان محاسباتی رایانه ها، این روش در دنیا فراگیر شد.
این پروژه در سال ۱۳۹۰ با تعریف یک پروژه کارشناسی در مرکز تحقیقات، با شبیه سازی برخورد دو ذره در محیط نرم افزار متلب گام ابتدایی خود را برداشت. روند اجرای این پروژه بعدها توسط سایر محققین مرکز تحقیقات دنبال گردید تا بتوان با افزایش تعداد ذرات، بهینه سازی روابط و وارد کردن شکل آسیا در محیط شبیه سازی، یک آسیا را شبیه سازی کرد. در همین راستا محیط برنامه نویسی نیز از محیط متلب به سی شارپ تعویض گردید و همچنین جهت نمایش اجزای شبیه سازی، از موتوز گرافیکی ماکروسافت (XNA) استفاده گردید.
در این هفته مهندس علیرضا قاسمی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات، در ارائه خود گزارش پیشرفت برنامه نویسی این نرم افزار را به سمع و نظر حضار رسانند. مهمترین تغییراتی که در این نسخه از نرم افزار KMPCDEM ایجاد شده است، وارد کردن شکل آسیا در محیط این نرم افزار از محیط سالید ورکز (SolidWorks) و اتوکد (AutoCAD) بود. در نسخه های پیشین این نرم افزار، محیط آسیا با استفاده از تعدادی روابط هندسی تعیین می گردید که کاربر تنها با وارد کردن قطر آسیا، تعداد آستر، طول و ارتفاع و زاویه بالابر ها می توانست یک آسیا را با آسترهای ذوزنقه ای شکل وارد محیط کند و در حقیقت این امکان وجود نداشت که بتواند هر طرح آستری را وارد محیط کند.
در ویرایش جدید، ابتدا کاربر، شکل آسیای مورد نظر خود را در یکی از محیطهای نرم افزار سالید ورکز (SolidWorks) یا اتوکد (AutoCAD) رسم نموده و پس از ذخیره فایل میتواند آنرا در محیط نرم افزار KMPCDEM جهت انجام شبیه سازی وارد کند.
تغییر دیگری که در این نسخه از نرم افزار ایجاد شده است، قابلیت مشاهده، کل محیط شبیه سازی به صورت سه بعدی است که کاربر می تواند با استفاده از موس به راحتی به پایش محیط شبیه سازی و چرخاندن مدل شبیه سازی در محیط نرم افزار بپردازد.
در ادامه نیز، تعدادی شبیه سازی از حرکت ذرات در ترومل، قیف و خشک کن های آسیای گندله سازی مجتمع گل گهر به نمایش گذاشته شد. در ادامه نیز تعدادی از طرح های پیشنهادی خشک کن های آسیای گندله سازی که با استفاده از این نرم افزار شبیه سازی شده بود، به نمایش در آمد.
پروژه تعویض طرح خشک کن های آسیای گندله سازی مجتمع گل گهر یکی از پروژه های در دست اقدام مرکز تحقیقات می باشد که قرار است در آینده نزدیک و پس از طی کردن مراحل شبیه سازی مختلف، به مجتمع گل گهر پیشنهاد گردد.