این جلسه در تاریخ ۹۹/۰۷/۱۰ برگزار شد. موضوعاتی که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت به شرح زیر میباشد:
- بررسی مدار خردایش مجدد
- مقایسه درصد جامد سرریز، خوراک و تهریز هیدروسیکلونهای ثانویه
- کالیبره کردن دانسیتهسنج هستهای
- مقایسه دانسیته خوراک هیدروسیکلونهای ثانویه در حالت یک و دو آسیای ثانویه
- استفاده از یک آسیای خردایش مجدد و مزایای آن
مدار خردایش مجدد کارخانه پرعیارکنی۲ مجتمع مس سرچشمه شامل ۲ آسیا و هر آسیا در مدار بسته با دو خوشه هیدروسیکلون ( یک خوشه آماده به کار) میباشد.مدار خردایش مجدد به صورت بسته با هیدروسیکلونهای ثانویه کار میکند، این بدین معنی است که مجموع کنسانتره پرعیارکنی اولیه و رمقگیر، ابتدا به مخزن پمپهای هیدروسیکلونهای ثانویه ارسال شده و با خروجی آسیای خردایش مجدد مخلوط میشود تا ابتدا توسط هیدروسیکلونهای ثانویه طبقهبندی شود.
درصد جامد خوراک، سرریز و تهریز هیدروسیکلونهای ثانویه طبق طراحی به ترتیب ۳۵، ۱۵ و ۶۵ میباشد. اما با نمونهگیریهایی که انجام شده بود مشخص گردید که دانسیته خوراک، سرریز و تهریز هیدروسیکلونهای ثانویه به ترتیب برابر ۲۴٫۸، ۱۸٫۸ و ۳۷ میباشد. برای این که دانسیته هیدروسیکلونهای ثانویه بهبود پیدا کند نیاز است که از حلقه کنترل دانسیته خوراک طبق طراحی اولیه کارخانه استفاده شود. بدین منظور ابتدا دانسیتهسنج هستهای قرار گرفته روی لوله خوراک هیدروسیکلون ثانویه کالیبره شد. پس از آن همانطور که در شکل ۲ مشاهده میشود. مشخص شد که دانسیته خوراک نسبت به مقدار طراحی پایینتر میباشد از این رو با امکانسنجی استفاده از یک آسیای ثانویه مشخص شد که با توجه به کاهش تناژ ورودی به مدار ثانویه از ۱۶۱ به ۱۳۳ تن بر ساعت در هر فاز و همچنین کاهش باردرگردش از ۲٫۸۰ طراحی به مقدار ۰٫۹۷ باعث کاهش تناژ ورودی به آسیای ثانویه از ۴۵۰ به ۱۲۹ تن بر ساعت شده است. با خارج کردن یک آسیای ثانویه وضعیت دانسیته خوراک هیدروسیکلونهای ثانویه بهبود پیدا کرد. (شکل۳)
در ادامه وضعیت سطح مخازن ثانویه در بازه یک ماهه مورد بررسی قرار گرفت همانطور که در شکل ۴ مشاهده میشود در بازه یک ماهه مخازن ثانویه سرریز نداشتهاند.
با توجه به اینکه شیرهای خوراک هیدروسیکلونهای ثانویه فاز۲ کنترلی میباشد و با توجه به مقدار مطلوب درنظر گرفته شده برای فشار به صورت خودکار باز و بسته میشوند، درنتیجه با استفاده از آسیای ثانویه فاز۲ به تنهایی در مدار امکان کنترل فشار وجود دارد.(شکل۵) اما در حالتی که آسیای ثانویه فاز۱ در مدار باشد با توجه به اینکه شیرهای خوراک هیدروسیکلونهای ثانویه فاز۱ از نوع دستی میباشند امکان کنترل فشار وجود ندارد (شکل ۶) بنابراین با خارج بودن آسیای ثانویه فاز۱ میتوانیم فشارهیدروسیکلونهای ثانویه را کنترل کنیم.
در پایان هم مزایای استفاده از یک آسیای ثانویه بیان شد:
با مقایسه شارژ گلوله در حالت یک و دو آسیای ثانویه مشخص شد که در حالت یک آسیا تقریبا هر ماه ۷۰ تن گلوله کمتر مصرف میشود که این موضوع خود باعث کاهش ۱٫۵ میلیارد هزینه در طول ماه خواهد شد.علاوه بر این انعطافپذیری مدار نیز با از مدار خارج بودن یک آسیا افزایش مییابد. همچنین هزینه تأمین آستر به نصف کاهش مییابد.