کارخانه جدید پرعیار کنی مجتمع مس سرچشمه دارای یک آسیای نیمه خودشکن ۱۶*۳۲ فوتی است. آسترهای جداره این آسیا شامل ۱۲۰ قطعه (دو سری ۶۰ ردیفی) با ترکیب بالا- بالا (Hi-Hi) و از نوع ریلی هستند. (شکل ۱)
با اندازهگیریهای انجام شده توسط مرکز تحقیقات فرآوری کاشیگر در ۶ پروفیل (مقطع عرضی) در آسیای نیمه خودشکن مجتمع مس سرچشمه، مشخص شد که نرخ سایش در طول آستر یکنواخت نیست. (شکل ۲) با این وجود، از آنجایی که در مرکز تحقیقات کاشیگر بر مبنای پروفیل شماره ۳، آستر آسیای آزمایشگاهی ساخته شده است و اطلاعات آزمایشگاهی آن در دسترس بود، این پروفیل اساس کار مدلسازی آسترهای جداره آسیای نیمه خودشکن مجتمع مس سرچشمه قرار گرفت.
در نهایت، به منظور مدلسازی، هفت صفحه بر هر بالابر برازش داده شد و روابط مربوطه در نرم افزار راگ کدنویسی شد.
در مرحله فراتر، برای شیبه سازی مسیر حرکت بار در طول عمر آستر، با توجه به دادههای جامع مرکز تحقیقات از این آسیا (دسترسی به نرخ سایش در طول عمر آستر)، مدلهایی برای پارامترهای تعریف بالابر (از جمله ارتفاع بالابر، زاویه بالابر،…) بر حسب زمان ارایه شد. با این کار، کاربر قادر خواهد بود تنها با وارد کردن زمان عملیاتی آسیا، مسیر حرکت بار را مشاهده کند. (شکل ۳)
بدیهی است، نتایج سودمند از تحلیل مسیر حرکت بار در طول عمر آستر مانند زمان مناسب تعویض آستر، زمان افزودن گلوله به آسیا و اندازه مناسب گلولههای جبرانی برای رسیدن به یک هدف عملیاتی معین بسیار کارگشا خواهد بود.
مهندس زهرا بیباک، کلیه این مطالب را در پنجشنبه مصادف با نهم آبان ۱۳۹۲، در حضور کلیه اعضا، در محل مرکز تحقیقات ارائه کردند.