در این گزارش در خصوص موارد
- عیبیابی آهنربا و آشکارساز تونلهای زیر انبار درشت
- بررسی کنترل خودکار نوارنقالههای متحرک(تریپر) ۶و۹
- نصب انتقال دهنده های سنگ شکن های ثانویه و اقدامات انجام شده در راستای نوسان گیری از حلقه کنترل توانکشی آنها در ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۲-۱۰ صحبت شد.
- عیبیابی آهنربا و آشکارساز تونلهای زیر انبار درشت
طبق شکل زیر، زیر انبار درشت ۳ تونل وظیفه خوراک دهی به مدار سرند کنی و سنگ شکنی را دارند. در هر کدام از این تونل ها ابتدا یک آهنربا که وظیفه گرفتن قطعات فلزی کوچکی که از معدن میآیند را دارد. بعد از آهنربا یک آشکار ساز فلز وظیفه گرفتن قطعات فلزی بزرگی که آهنربا قادر به گرفتن آنها نبوده را داراست.
مشکلات این آهنربا ها به شرح زیر بود که همگی رفع شدند.
نوار آهنربا تونل ۳A پاره و شل شده بود.
آهنربا تونل ۳B کالیبره نبود.
نوار آهنربا تونل ۳D نبشی نداشت.
برد آشکارساز(متال دتکتور) تونل ۳D بعد از تعویض ۳ مرحله ای که سازنده ی این آشکار ساز یک شرکت ایرانی است پابه پای آشکار سازهای خارجی تونل های ۳Aو۳B خارجی در حال کار است.
- نوار نقاله های متحرک
۳ سه نوار نقاله متحرک(تریپر) در مجتمع مس سرچشمه وجود دارد. در راستای کنترل خودکار این خوراک دهنده ها الگوریتم زیر طراحی و به صورت زیر است.
مانند شکل زیر ابتدا سطح سنج مخازن، سطح مخازن را اندازه گیری کرده و از کل آنها میانگین میگیرد. بعد مخزن هایی که سطح آنها از میانگین کمتر است را تشخیص داده و بر روی مخزنی که سطح آن از همه کمتر است قرار می گیرد.
مخزنی که سنگ شکن آن به هر دلیلی در مدار نیست از حلقه خارج می شود.
متوقف شدن خوراک دهنده لاستیکی سنگشکن در هنگام رسیدن سطح مواد مخزن به ۲۰% سطح کل مخزن
تغییر موقعیت نوار نقاله متحرک در هنگام رسیدن مواد به حداکثر ۷۵% کل مخزن
خاموش شدن خوراکدهندههای سنگشکنهای ثانویه و روشن شدن اخطار بالا بودن سطح مواد، در هنگام پر شدن هر ۶ مخزن ثالثیه
- کنترل خودکار سنگ شگن های ثانوی
طبق دستورالعمل اولیه کارخانه برای افزایش کارایی سنگ شکن های ثانویه حلقه کنترل توانکشی با سرعت خوراک دهنده پیش بینی شده است.در این راستا انتقال دهنده توان این سنگ شکن ها نصب و راه اندازی شد.
به دلیل نوسان زیاد در سیستم استفاده از این حلقه کنترلی مقدور نبود.
در ابتدا نوسان ۵۰kW داشتیم.
برای رفع این نوسانات اقدامات زیر به ترتیب انجام شد.
یکی دیگر از مشکلات موجود در مدار سرند کنی و سنگ شکنی افتادن تسمه سرند ها و یا بوجود آمدن مشکلات مکانیکی برای سرند ها است. که در مواقعی ای که این مشکلات به وجود می آید سرند ارتعاش خود را از دست می دهد ولی خوراک دهنده آن هنوز در حال کار است در نتیجه مواد روی هم انباشت شده و تا فیدر بالا می رفت و مشکلات زیادی را به وجود می آورد. برای رفع این مشکل ارتعاش سنجی طراحی شد که سیستم کار این ارتعاش سنج بدین صورت است که به صورت دائم ارتعاش سرند اندازه گیری می شود و اگر به هر دلیل ارتعاش سرند کم شود دستور به خاموش شدن خوراک دهنده میدهد.