در این جلسه که در روز ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ برگزار گردید به راهبری مدار سرندکنی و سنگ شکنی مجتمع مس سرچشمه پرداخته شد.
مباحثی که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت عبارت اند از:
- راهبری استاندارد سرند های اولیه و ثانویه
- عیب یابی دریچه های تشخیص انسداد شوت خوراک دهی به سنگ شکن های ثالثیه
- نصب ارتعاش سنج سرند های ثالثیه ۳ و ۴
ابتدا به معرفی سرند های دو طبقه و اجزای آن پرداخته شد.
یکی از مشکلات مدار سرند کنی ورود ذرات درشت تر از ۱۲/۷ میلیمتر از قسمت پشت شاسی سرند به محصول بود.
در شکل زیر ذرات درشتی که از این محل به نوار محصول راه پیدا میکند را مشاهده میکنید.
طبق طرح اصلی کارخانه یک پرده لاستیک وظیفه جلوگیری از ورود ذرات درشت از این قسمت به محصول را داشته است.
راه حل دوم اضافه کردن یک لبه یه پشت شاسی سرند تا رسیدن به دریچه دسترسی سرند بود.
هر دو این طرح ها به دلیل سخت کردن کار نیرو های تعمیرات جهت انجام امور تعمیراتی رد شد. زیرا تنها راه دسترسی به داخل سرند جهت تعمیرات و بازدید همین دریچه می باشد.
طرح سوم نصب صفحه فلزی روی دریچه دسترسی سرند بود. این صفحه که روی دریچه دسترسی سرند نصب میشود به طور کامل از ورود ذرات درشت به محصول جلوگیری کرده و همچنین مشکلی برای انجام اومور تعمیراتی نیز ایجاد نمی کند.
موضوع دومی که در جلسه مورد بررسی قرار گرفت در رابطه با حسگر های تشخیص انسداد شوت ها بود. شوت های خوراک دهی به سرند ها، و سنگ شکن ها در مواقعی که رطوبت بار ورودی زیاد شود یا قطعه سنگ یا فلز بزرگی در بار ورودی باشد گیر میکنند. برای اینکه مراقبتکار از گیر کردن شوت اطلاع پیدا کند یک سنسور تشخیص انسداد در شوت ها نصب بوده است. این سنسور ها که Tilt Switch نام دارند مانند شکل زیر در داخل شوت آویزان می شدند. در هنگام گیر کردن شوت و برخورد مواد با این سنسور و کج شدن آنها، خوراک دهنده جهت رفع گیر به صورت خودکار خاموش می شد. ایرادی که این نوع از حسگر ها داشتند این بود که در هنگام خوراک دهی خوراک دهنده با ۱۰۰ درصد سرعت مواد به این سنسور ها برخورد می کردند و آلارم اشتباهی میدادند. یا در هنگام گیر کردن شوت مواد اطراف آنها را میگرفت و سنسور کج نمیشد. در نتیجه هیچ عکس العملی نشان نمی داد.
برای رفع این مشکل یک دریچه تشخیص انسدادی طراحی شد. نحوه کار این دریچه بدین صورت بود که به محض گیر کردن شوت و بالا امدن مواد، مواد به دریچه را حٌل داده و دریچه باز می شود. یک سنسور مغناطیسی در کنار این دریچه نصب شده است. به محض باز شدن دریچه و کنار رفتن دریچه از جلو سنسو مغناطیسی، سنسور متوجه گیر کردن شوت می شود و خوراک دهنده را خاموش می کند.
به دلیل افزایش تناژ سنگ شکن های ثالثیه میزان موادی که در شوت خوراک دهی تجمع پیدا میکنند یا با دریچه برخورد میکنند افزایش پیدا کرده است. همین عامل باعث شده بود که دریچه عکس العمل اشتباه نشان داده و اخطار اشتباه بدهد. برای رفع این مشکل روی دریچه یک قطعه فلزی جهت سنگین تر کرده دریچه نصب شد.
همچنین یک لبه ۵ سانتی متری در پشت دریچه وجود داشت که باعث تجمع مواد در این قسمت شده و دریچه را به اشتباه باز میکرد. برای رفع این مشکل نیز یک ورق فلزی به عرض ۱۰ سانتی متر از داخل به درچه جوش داده شد. با نصب این صفحه هم ارتفاع دریچه بالند تر شد، هم اینکه لبه پشت دریچه از بین رفت.
مشکلی که برای دریچه تشخیص انسداد شوت خوراک دهنده سنگ شکن ثالثیه ۳ به وجود آمده بود با بقیه تفاوت داشت. همانگونه که در شکل زیر میبینید تصویر شماره ۱ خوراک دهنده با محفظه خوراک دهی را نشان میدهد. اگر محفظه خوراک دهی را برداریم عکس شماره ۲ را مشاهده خواهیم کرد. اگر خاک های اطراف مجرای خوراک دهی در عکس شماره ۲ را برداریم عکس شماره ۳ را مشاهده خواهیم کرد.
اگر مجرای خوراک دهی را برداریم نیز تصویر زیر را مشاهده خواهیم کرد. همانگونه که مشاهده می کنید مجرای خوراک دهی در داخل نشیمنگاه قرار میگیرد. و با تغییر ساپورت های نگه دارنده مجرا در داخل نشیمنگاه میتوان مجرای خوراک دهی رادر ارتفاع بالاتر یا پایین تر نصب کرد.
برای سنگ شکن ثالثیه ۳ این اتفاق افتاده بود. در تصویر زیر مقایسه ارتفاع مجرای خوراک دهی سنگ شکن های ثالثیه ۱ و ۳ با همدیگر مقایسه شده است. مجرای خوراک دهی سنگ شکن ثالثیه ۳ در ارتفاع ۹۰ سانتی متری از سینی سنگ شکن و مجرای سنگ شکن ثالثیه ۱ در اتفاع ۶۰ سانتی متری از سینی سنگ شکن نصب شده است. بدین معنی که مجرای خوراک دهی سنگ شکن ثالثیه ۳، ۳۰ سانتی متر بالا تر نصب شده در نتیجه تجمع بار در ارتفاع نزدیکتری از دریچه سنگ تشخیص انسداد رخ میدهد. به همین دلیل دریچه تشخیص انسداد درست عمل نمیکند و مرتبا بدون گیر کردن شوت، باز می شود.
مورد آخر در جلسه در رابطه با ارتعاش سنج های سرند ها بود. معمولا به ۳ دلیل زیر ارتعاش سرند ها کم می شود:
- گل گرفتگی سرند
- افتادن تسمه یا نزدیک شدن به پایان عمر تسمه سرند
- مشکلات مکانیکی
در ادامه نصب ارتعاش سنج های سرند ها، برای سرند های ثالثیه ۳ و ۴ نیز از این ارتعاش سنج ها نصب گردید.