راه اندازی فیلتر فشاری ۴ :
در مجتمع مس سرچشمه جهت آبگیری مس از فیلتر های فشاری استفاده می گردد ، ۵ فیلتر فشاری در این قسمت قرار دارد که فیلترهای ۱ و ۲ در طرح توسعه اولیه مجتمع در سال ۱۳۷۹ و فیلترهای ۳، ۴ و ۵ در سال ۱۳۸۹ در طرح نهایی توسعه نصب و راهاندازی شدهاند . متاسفانه به دلیل برخی مشکلات فیلتر های فشاری جدید از مدار خارج بوده اند که این موضوع باعث افزایش استفاده از بخش قدیم آبگیری ( فیلتر خلاء – خشک کن ) می گردید . طی پیگیری و تلاش ها صورت گرفته در سال گذشته فیلتر فشاری ۵ وارد مدار گردید و مشکلات آن رفع گردید . اما برای از مدار خارج شدن ساختمان قدیم آبگیری نیاز به اطمینان بیشتر بود به همین دلیل تجهیزات و قطعات مورد نیاز فیلتر فشاری ۴ تهیه و این فیلتر راه اندازی گردید در تصاویر زیر تعدادی از این موارد که نتیجه زحمات دوستان سرچشمه بوده است را ذکر می کنیم.
۱- ترمیم و استفاده از صفحات فیلتر : هر فیلتر فشاری از تعدادی صفحات تشکیل شده است این صفحات وظیفه آبگیری را برعهده دارند . به دلیل تحریم تهیه این صفحات برای نصب بر روی فیلتر ۴ بسیار مشکل بود به همین دلیل تصمیم گرفته شد که از صفحات معیوب استفاده گردد البته ابتدا این صفحات ترمیم گردید به این ترتیب با ترمیم این صفحات علاوه بر تامین صفحات فیلتر ۴ تعدادی نیز به عنوان یدک ذخیره گردید.
۲- تعمیر و نصب شیر های کنترلی : عملکرد فیلتر فشاری توسط تعدادی شیر صورت می گیرد این شیر ها هر کدام وظیفه خاصی بر عهده دارند ( ورود هوا ، آب ، خوراک )
۳- تعمیر سیستم هیدرولیکی و تنظیم فشار : اصلی ترین مشکل فیلترهای فشاری جدید مربوط به سیستم هیدرولیکی آن ها می باشد با تلاش تعمیرات فیلتر های فشاری مشکل فرار روغن و کاهش فشار ، انحراف فیلتر رفع گردید و فشار بالای تنظیمی بر روی ۲۲۰ بار تنظیم گردید.
۴- رفع مشکل ابزار دقیقی : جهت کنترل هر مرحله از کارکرد فیلتر فشاری سیستم های ابزار دقیق بر روی آن نصب گردیده است ، برای راه اندازی فیلتر فشاری ۴ تمامی این حسگر ها بر روی فیلتر نصب و رفع مشکل گردیدند.
افزایش آماده بکاری فیلترهای فشاری :
با تلاش های صورت گرفته در واحد آبگیری بعد از راه اندازی فیلتر های جدید میزان ساعت کاری فیلتر های فشاری نسبت به سال های گذشته بسیار بهبود یافت .
بعد از راه اندازی فیلتر فشاری ۴ امکان از مدار خارج شدن مدار قدیم آبگیری که مصرف انرژی در آن بسیار زیاد است فراهم گردید در زیر تصویری از صرفه جویی یک ماه با خاموشی بخش قدیم مشاهده می نمایید.
مشکلات در آینده :
از مشکلات پیشرو می توان به کمبود تجهیزات اشاره نمود ، در صورتی که تجهیزات مورد نیاز این فیلترهای تامین نگردد باعث از مدار خارج شدن آن ها و کاهش دسترسی به آن ها خواهد شد.
سیستم های نگهداری فیلتر فشاری :
۱- حسگر ابزار دقیقی : با استفاده از حسگر های جدید ( فشار ، جریان و…) می توان کنترل فیلتر های فشاری را افزایش داد و از قبل از خرابی و از مدار خارج شدن آن مشکل را برطرف نمود .
۲- سیستم کنترل فشار خوراک : با نصب یک فشار سنج در مسیر خوراک و ارتباط آن با شیر برگشت مواد می توان از فشار بیش از حد به پمپ جلوگیری نمود و همین طور می توان سیستم خوراک دهی را بر اساس وزن تنظیم نمود و با استفاده از این سیستم کنترل میزان پارگی پارچه را به حداقل رساند.
۳- سیستم کنترل پارچه : با نصب و تنظیم این سیستم می توان از وضعیت پارچه ها مطلع شد در مواقعی که پارچه پاره می شود در صورت تشخیص دیرهنگام ممکن است صفحات فیلتر دچار آسیب دیدگی شوند و همین طور کنسانتره تولیدی دارای رطوبت بالایی خواهد بود.