در این گزارش در خصوص موارد
- بررسی مشکلات سرند اولیه ۶ و راه حل های پیشنهادی
- بررسی دلایل عدم استفاده از حلقه کنترل خودکار سنگشکنهای ثالثیه و اقدامات انجام شده در این راستا
- بررسی مشکلات آهنربای نوار ۸
- ظرفیت فعلی سرندهای اولیه در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۷ ساعت ۱۰-۱۲ صحبت شد.
- بررسی مشکلات سرند اولیه ۶ و راه حل های پیشنهادی
ابتدا توضیحی در مورد اهمیت سرندکنی اولیه داده شد. بعد به معرفی سرند جدید (ساخت شرکت پساکو) که برای سرند اولیه ۶ نصب شده است پرداخته شد.
این سرند از نوع دو طبقه بوده که هر دو طبقه آن از نوع پانچی می باشد. ظرفیت آن ۱۱۲۰، زاویه نصبت به افق ۱۵ درجه و بیشترین روطوبت ورودی به آن ۳ در صد باید باشد.
سطح مفید طبقه اول و دوم آن به صورت زیر اندازه گیری شده است.
با نمونه ای که از مواد روی سرند که به نوار شماره ۴ راه پیدا می کند و مواد زیر سرند که به نوار ۱۱ راه پیدا می کند گرفته شد کارایی این سرند و سرند های قدیمی نیز محاسبه شد.
با توجه به اینکه توری پیچ مشکلات طبقه اول کنده می شود و همچنین طبقه دوم نیز به سرعت گل می گیرد. پیشنهاد شد که طبقه اول به سرند گریزلی و طبقه دوم نیز به نوری ۱۲/۷ میلیمتر تغییر پیدا کند.
سرند های طرح قدیم برای بازدید توری ها داری دو دیچه می باشد. یکی از دریچه ها در جلو سرند و یکی نیز در پشت سرند است. در صورتی که این سرند جدید هیچگونه دریچه بازدیدی ندارد.
با توجه به اینکه سیستم محرک سرند ثالثیه ۲ را چند سال است تغییر داده اند. در این سرند بازوی کناری آن را حذف کرده اند. به همین دلیل ارتعاش سرند نیز نسبت به سرند های دیگر کمتر شده است. این عامل باعث شه است تا شانس ذرات برای رسیدن به روزنه سرند کمتر، ضخامت مواد روی آن بیشتر شود، در نتیجه کارایی آن کاهش یابد.
- دلایل عدم استفاده از حلقه کنترل خودکار سنگشکنهای ثالثیه
- مشکلات مکانیکی( معیوب بودن قطعات سن شکن ک باعث بروز نوسان می شود.)
- مشکلات عملیاتی
- مشکل در منطق کنترلی
از مشکلات عملیاتی می توان به آشنا نبودن پرسنل اتاق کنترل با حلقه کنترلی و اهمیت آن نام برد. برای رفع این مشکل یکی سری آموزش هایی برای آشنایی پرسنل گذاشته شد. یک فرم نیز برای ثبت میزان کارکرد روزانه و دلایل عدم استفاده آن ها نتظیم شد. با انجام این کارها میزان استفاده از این حلقه کنترالی۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
ایرادی ک در منطق کنترلی این حلقه وجود دارد به این صورتت است که اگر در مدار سنگ شکنی هر یک از نوار های ۹،۸،۷و۱۱ ، سرندهای ثالثیه و ثانویه و یا خوراک دهنده ها متوقف شوند، خوراک دهنده خاموش می شود. با پایشهای انجام شده مشخص شد اگر در این لحظه سنگ شکن ها در حالت خودکار باشند، سرعت خوراک دهنده به صورت مجازی به ۹۵ درصد میرسد. بر این اساس، مراقبت کار برای روشن کردن دوباره مدار باید ابتدا سنگشکن را از حالت خودکار خارج کند، سرعت خوراک دهنده را کم کند، سپس مدار را روشن کند. بعد از آن مجددا سنگ شکن را در حالت خودکار قرار دهد. اگر مراقبت کار به هر دلیلی خوراکدهنده را با سرعت بالا روشن کند، این سرعت بالا، موجب آسیب رسیدن به موتور خوراکدهنده میشود یا به دلیل حجم بالای مواد که به یک باره وارد سنگ شکن میشوند، باعث گرفتگی سنگ شکن خواهد شد. اگر با حالت خودکار سنگ شکن خوراکدهی شود باعث بروز نوسان شدید خواهد شد.
برای رفع این مشکل باید وقتی خوراک ورودی به سنگشکن قطع میشود، سیستم کنترلی نیز باید متوقف و از افزایش سرعت خوراک دهنده جلوگیری شود. برای استفاده حداکثری از سیستم کنترل و جلوگیری از مشکلات احتمالی، پیشنهاد شد این ایراد در منطق کنترلی رفع شود.
بررسی مشکلات آهنربای نوار ۸
یکی از تجهیزات مهم در مدار سنگ شکنی آهنربای نوار ۸ می باشد. این آهنربا از ورود قطعات فلزی به سنگ شکن های ثالثیه جلوگیری می کند. در صورت در مدار نبودن این آهنربا، سنگ شکن های ثالثیه با مشکلات جدی از قبیل چُک شدن مواجه می شود. شکل زیر کارایی این آهنربا را نشان می دهد.
از مشکلات آهنربای ۸ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پارگی و انحراف نوار
- یاتاقان و شاسی
- استاندارد نبودن مجرای خروجی قطعات گرفته شده
- غلتک (یکی از غلتک ها تعویض شده)
- گیربکس
در فصل مشترک مجرای خروجی قطعات فلزی و مجرای ورودی به نوار ۹ یک لبه وجود دارد. این لبه به دلیل در معرض میدان مغناطیسی قرار گرفتن تبدیل به آهنربا شده است. مواد در ان قسمت به خاطر خاصیت مغناطیسی و لبه دار بودن تجمع پیدا میکنند. قطعات گرفته شده توسط آهنربا با گیر کردن در این مواد ممکن است روی نوار ۹ بیافتند و یا باعث پاره شدن نوار آهنربا شوند.
از مشکلات به وجود آمده به دلیل در مدار نبودن آهنربا می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- شکستن و آزاد شدن زره هسته داخلی و بیرونی
- چُک شدن سنگ شکن
- کاهش تولید روزانه
- استفاده از دو نیرو و حداقل یک شیفت کاری برای رفع چُک سنگ شکن
در ادامه نصب دریچه های عدم انسداد برای خوراک دهنده ها، دریچه عدم انسداد خوراک دهنده ثانویه ۲ و ۳ نیز نصب شدند.
در ادامه استاندارد سازی مدار سرندکنی و سنگ شکنی، ظرفیت فعلی خوراک دهنده های اولیه نیز اندازه گیری شدند. که همه خوراک دهنده ها بیش از ظرفیت اصلی سرندهای اولیه در حال باردهی به سرندها می باشند.