در این ارائه که در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۹۶ برگزار شد، برخی مشکلات موجود در آسیاکنی کارخانه پرعیارکنی ۲ مجتمع مس سرچشمه مورد بررسی قرار گرفت.
سنگ شکن مواد برگشتی در مدار خردایش آسیای نیمه خود شکن فاز یک، اهمیت زیادی در خردایش مواد برگشتی و همچنین افزایش ظرفیت آسیای نیمه خودشکن دارد. بنابراین لازم است که بهصورت پیوسته از آن استفاده شود
در این ارائه در ابتدا مشخصات سنگ شکن موجود در فاز یک کارخانه پرعیار کنی ۲ ذکر شد و در ادامه به بررسی برخی مشکلات موجود در راه اندازی این سنگ شکن و هم چنین برخی اقدامات انجام شده طی چند وقت گذشته پرداخته شد. تصویر زیر مشخصات سنگ شکن و تصویری از خود سنگ شکن آورده شده است:
تصویر شماره ۱
نحوه عملکرد دریچه متحرک انتهای نوار ۲۰۱۰ فاز۱:
جهت تعویض مسیر حرکت بار برگشتی فاز ۱ بین ۲۰۱۱ و ۲۰۰۱ از یک دریچه متحرک در انتهای نوار ۲۰۱۰ استفاده شده است.به صورت کلی، زمانی که سنگشکن بار برگشتی روشن باشد، مسیر دریچه متحرک به سمت نوار ۲۰۰۱ میباشد تا مخزن سنگشکن را خوراکدهی کند. اصول کار دریچه متحرک باید به این صورت باشد که تغییر مسیر آن از مخزن سنگشگن به نوار ۲۰۱۱ حالت بازهای داشته باشد تا از جابجایی زیاد آن در مدت زمان کم جلوگیری کند. جابجایی کمتر دریچه متحرک موجب کاهش تعمیرات این دریچه و همچنین کارکرد پیوسته و مناسب سنگ شکن مواد برگشتی میشود. در رابطه با عملکرد بازه ای آن نیز اقداماتی صورت گرفت و از حالت نقطه ای به بازه ای تغییر یافت که در این صورت شاهد جابجایی زیاد آن در مدت کم نخواهیم بود.از جمله مشکلات دیگر این سنگ شکن می توان به عملکرد نامناسب دریچه متحرک اشاره کرد،در ادامه با انجام برخی اصلاحات وزن این دریچه کاهش یافت و با لاینر گذاری مناسب آن دیگر شاهد گیر کردن مواد برگشتی بین محفظه و همچنین از دست دادن وضعیت آن در اتاق کنترل نشدیم.
در ادامه ی اقدامات در راستای راه اندازی سنگ شکن آزمون کارایی آهنربا ها بررسی شد و علل راه یابی گلوله مورد بررسی قرار گرفت و همچنین اقداماتی برای در خط قرار دادن آهنربای دوم انجام شد، که در تصویر شماره ۲ نمایی از یک گلوله راه یافته به سنگ شکن و در تصویر شماره ۳ آهنربای دوم آورده شده است.
تصویر شماره ۲
تصویر شماره ۳
بررسی حالات مختلف ایجاد نوسان در خوراک تازه (سرعت خوراکدهندهها):
در حال حاضر جانمایی ترازوی نوار ۲۰۵۳ (ترازو خوراک آسیا) به این صورت است که خوراک تازه، مواد برگشتی فاز صفر (نوار ۲۰۰۵)، مواد برگشتی فاز یک (نوار ۲۰۱۰) و محصول سنگشکن را با هم اندازهگیری میکند. طبق دستوری که در منطق برنامهنویسی این ترازو وجود دارد، تناژ مواد برگشتی نوار ۲۰۱۰ از تناژی که ترازوی ۲۰۵۳ اندازهگیری میکند، کم می شود و این عدد به عنوان تناژ خوراک تازه در نظر گرفته میشود. منطق کنترلی، نرخ خوراک را با توجه به میزان تناژ مطلوب (Set Point)، با تغییر سرعت خوراک دهنده ها تنظیم میکند.
تصویر شماره ۴ جریانهای مختلفی که توسط ترازوی نوار ۲۰۵۳ اندازهگیری میشود را نشان میدهد. ورود جریانهای مختلف قبل از ترازوی نوار ۲۰۵۳ باعث ایجاد حالتهای مختلفی در باردهی به آسیا میشود که در برخی موارد موجب اخلال و نوسان در کارکرد خوراکدهندههای زیر انبار ذخیره میشود.
تصویر شماره ۴
در این ارائه همه ی حالت هایی که ایجاد نوسان می کنند به طور کامل بررسی گردید و پیشنهاداتی برای بهبود آن ارائه گردید.
مسیر انتقال مواد برگشتی فاز صفر به مواد برگشتی فاز ۱:
در این ارائه همچنین پیشرفت کار مسیر انتقال مواد برگشتی فاز صفر به فاز یک ، اقداماتی که تا کنون انجام شده و اقدامات باقی مانده نیز مورد بررسی قرار گرفت.تصویر شماره ۵ نمایی از این مسیر را نشان می دهد.