این جلسه که در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۹ برگذار شد به ادامه مشکلات و راه حل های بخش آسیا کنی در جهت راه اندازی کنترل نسبت و افزایش کارایی بخش آسیا کنی پرداخته شد.
از مشکلات دیگری که در جخهت راه اندازی کنترل نسبت آب به جامد وجود دارد، معلوم نبودن دبی آب های ورودی به آسیا می باشد. در تصویر بالا مشاهده می شود که آب از چند مسیر به آسیا اضافه می شود. طبق طرح که باید از ته ریز مخروط آبگیری برای تنظیم کنترل نسبت آب به جامد استفاده شود به دلیل ترس از گرفتن شود، آب از مکان دیگری که آب فرآیند است بدون کنترل و به اسیا اضافه می شود. از عوامل موثر در عدم توانایی در تنظیم کنترل نسبت آب به جامد این مسئله می باشد.
پیشنهاد جهت راه انداری کنترل نسب این است که تمامی آب های ورودی به آسیا به قبل از دبی سنج لوله کشی شوند تا مقدار آب های ورودی به آسیا معلوم شود. پیشنهاد دیگری که داده شد این است که لوله آب ورودی مستقیم و همجهت با بار ورودی باشد و چند انشعاب از لوله آب ورودی گرفته شود تا از نگرفتن شوت اطمینان حاصل شود.
از دیگر مشکلاتی که در بخش تر وجود دارد، نشتی پالپ از شوت ورودی می باشد، بین کانال متصل به بیرینگ آسیا از آب بندی استفاده می شود که از نشت پالپ جلوگیری می شود این آب بند پس از مدتی با توجه به اصطکاکی که وجود دارد معوب می شود، این آب بند در خطوط تر به دلیل عدم توجه معوب شده بود و باتوجه به پایش هایی که صورت گرفته بود نشتی شدیدی از این بخش وجود داشت که به مخزن بعد آسیا که پالپ به جدا کننده های مغناطیسی پمپ می شود منتقل می شد. طبق پایش های صورت گرفته مقدار درصد جامد نشی حدود ۵۰ درصد و دانه بندی ۲۵۰ میکرون را داشت که موجب می شود دانه بندی ورودی به جدا کننده ها افزایش یافته و افزایش عیار گوگرد در کنسانتره نهایی تر شود. با همکاری مسئولان بخش آبند تعویض شد و این مشکل برطرف شد.
از مشکلات دیگری کع در بخش وجود دارد شارژ گلوله جبرانی و شارژ اولیه است، باتوجه به دستورالعمل نوع گلوله استفاده شده در آسیاهای تر باید فورج باشد و سختی بین ۶۵۰ تا ۷۵۰ برینل را داشته باشد و اگر آسیا تخلیه شد زنجیره گلوله اولیه باید شارژ شود و شارژ گلوله جبرانی نیز ۳۰ میلی متر می باشد. در حال حاضر نوع گلوله مصرفی از نوع ریخته گری می باشد که از مقاومت کمتری نسبت به گلوله های فورج دارد و طبق آزمایشات انجام شده سختی ۵۲۰ برینل را دارد و اگر آسیا تخلیه شود فقط شارژ اولیه و شارژ گلوله جبرانی ۳۰ میلی متر اضافه می شود.
باتوجه به پایش هایی که در خط تر انجام شده، زمانی که آسیا به دلیل تعمیرات و سبک کردن وزن آن گلوله ها تخلیه می شود، ایزن گلوله ها در بشکه هایی جمع آوری شده و مجدد به اسیا اضافه می شود، گلوله های تخلیه شده از آسیا به دلیل این که دارای گلوله های شکسته شده و چیپسی می باشد، موجب تجمع گلوله های شکسته شده و تغییر شکل یافته در آسیا می شود و کارایی آسیا کنی را کاهش می دهد.
به جهت روشن بودن اینکه چه مقدار از گلوله های داخل آسیا را گلوله های سالم و شکسته شده تشکیل داده از داخل آسیا از سه نقطه ابتدای آسیا، وسط و بخش انتهایی آسیا نمونه گیری شد. نمونه های گرفته شده در سه بشکه جمع آوری شد و نمونه های هر بخش به صورت جداگانه تحت دانه بندی قرار گرفت.
گلوله های خارج شده از آسیا در بخش های مختلفی طبق تصویر بالا تحت دانه بندی قرار گرفت، نتیجه کلی حاصل از نمونه های گرفته شده نشان داد که ۶۵ درصد از گلوله های داخل آسیا گلوله های غیر کروی و ۳۵ درصد آن را گلوله ای کروی شکل تشکیل داده است. این امر موجب افزایش دانه بندی خروجی آسیا و کاهش کارایی آسیا کنی، هدر رفت انرژی مصرفی و مشکلات متعدد در فرآیند های پایین دست می شود. طبق بررسی های انجام شده مقدار گلوله های ناسالم از ابتدا تا انتها افزایشی بوده است به طوری که در بخش انتهایی آسیا ۸۵ درصد از گلوله ها را گلوله های ناسالم تشکیل داده است در حالی این مسئله اگر آسیا در وضعیت مناسب در حد استاندارد باشد نباید پی آید و نشان دهنده کار آسیا در وضعیت بد و نامناسب می باشد.
برای اینکه بخواند گلوله های تخلیه شده از آسیا را مجدد به آسیا اضافه کنند باید این گلوله های دانه بندی شوند تا از ورود گلوله های شکسته شده و تغییر شکل یافته جلوگیری به عمل آید. پیشنهادی که در این راستا داده شد استفاده از دستگاه سورت گلوله می باشد که در گندله سازی گل گهر مجود می باشد، میتوان این دستگاه را متناسب با اندازه گلوله های بخش طراحی و ساخت تا از تجمع گلوله های شکسته شده و تغییر شکل یافته در اثر اضافه کرذن گلوله های تخلیه شده به آسیا جلوگیری کرد.