جلسه دفاع از رساله دکتری خانم دکتر الهام نعمت اللهی از اعضای مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشی گر در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار گردید.
عنوان رساله:
- تأثیر شکل مجرای خوراکدهی سنگشکن مخروطی بر کارآیی آن با روش اجزای گسسته (راگ)
- مطالعه موردی سنگشکنهای مخروطی ثالثیه مجتمع مس سرچشمه
چکیده رساله:
در این رساله، تأثیر شکل مجرای خوراکدهی بر عملکرد سنگشکن مخروطی مرحله سوم مجتمع مس سرچشمه مطالعه شد. در پایشها، نوسانات زیاد توانکشی سنگشکن و سایش شدید و غیریکنواخت آسترهای آن به عنوان مشکلات این بخش شناسایی شدند که نشانهای از خوراکدهی نامناسب به سنگشکن بودند. بنابراین، طرحهای مختلف مجرای خوراکدهی با هدف توزیع یکنواخت خوراک روی صفحه توزیعکننده سنگشکن، بر اساس طرح ۹ آزمایشی تاگوچی، پیشنهاد و با استفاده از شبیهسازیهای روش اجزای گسسته (راگ) با نرمافزار KMPCDEM© مورد بررسی قرار گرفتند. برای شبیهسازی مدار سنگشکنی، لازم بود چند تجهیز (شبیهسازی چندشکلی یا چندهندسهای) به صورت همزمان مورد مطالعه قرار گیرند که از طریق ارتقای این نرمافزار انجام شد. جهت کالیبره کردن پارامترهای ورودی شبیهسازیها، از زاویه سرباره روی نوارنقاله خوراکدهنده سنگشکن به عنوان شاخص استفاده شد. نتایج شبیهسازیها نشان داد که با تغییر شکل مجرای خوراکدهی از مکعبی به استوانهای و افزایش طول بالای مجرا از صفر به ۴۵ سانتیمتر و افزایش طول پایین آن از ۵۳ به ۷۴ سانتیمتر و کاهش سطح مقطع از ۳۴/۰ به ۲۴/۰ مترمربع، جدانشینی در توزیع خوراک به سنگشکن، حداقل و خوراکدهی یکنواخت شد. با نصب این مجرای جدید در یکی از سنگشکنهای مخروطی مجتمع مس سرچشمه، انحراف معیار (نوسانات) توانکشی سنگشکن از ۱۳ به ۳ کیلووات (۷۷%) کاهش یافت و امکان کنترل خودکار سنگشکن و شرایط خوراکدهی خفه فراهم شد. در نتیجه، تناژ سنگشکن ۳۶ درصد افزایش یافت و محصول آن ریزتر و یکنواختتر شد. علاوه بر این، با کاهش نرخ سایش و یکنواختی آن، عمر محور خردکننده و آسترهای سنگشکن، از ۸ به ۱۵ ماه (۸۷%) افزایش یافت.
مقالات منتشر شده از این رساله:
- Elham Nematollahi, Saeed Zare, M. Maleki-Moghaddam, Alireza Ghasemi, Farshad Ghorbani, Samad Banisi, “DEM-based design of feed chute to improve performance of cone crushers” Minerals Engineering, Vol. 168, 2021.
- Elham Nematollahi, Alireza Ghasemi, Erfan Razi, and S. Banisi; “Accuracy of Discrete Element Method Simulations: Rolling and Sliding Frictions Effects-Case study: Iron Ore Pellets”, Journal of Mining & Environment, Volume 11, No. 4, 1205-1216, 2020.
1 دیدگاه
علیرضا اسلامی
بسم الله
خداقوت به جوانان مومن و فعال این سرزمین