بهینهسازی عملیات در تجهیزات فرآوری مواد، مانند آسیاها، از جمله فعالیتهایی است که همیشه توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده است. شناخت صحیح فرآیندها، اولین قدمی است که باید در تحقق این هدف برداشت. در سالهای اخیر، شبیهسازی عددی رفتار مواد در سیستمهای فرآوری، جهت شناخت دقیق و صحیح فرآیند، به خصوص در بحث آسیاها، مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. روش اجزا گسسته (راگ) از جمله مهمترین این روشهاست. شبیهسازی با راگ، شامل دنبال کردن حرکت هر یک از ذرات در جریانهای ذرهای و مدل کردن برخوردهای آنان با یکدیگر و محیط پیرامون است. در راگ، هر یک از ذرات، با یک سری خصوصیات ثابت مانند شکل، اندازه، چگالی، مدول الاستیسیته و … شناخته میشود. در هنگام شبیهسازی با توجه به این خصوصیات ثابت و قوانین فیزیکی، در هر لحظه خصوصیات متغیر ذرات محاسبه میشود که این خصوصیات شامل سرعت، شتاب و موقعیت میباشد.
در آخرین پنجشنبه تابستان ۹۲، مهندس علیرضا قاسمی از کارشناسان ارشد مرکز تحقیقات و سرپرست پروژهKMPCDEM، اولین پروژه تولید نرم افزار شبیه سازی، با استفاده از روش اجزای گسسته در ایران، محیط دو بعدی این نرم افزار را به نمایش گذاشتند. از قابلیت های این نرم افزار تعیین تعداد، ارتفاع و عرض بالابر توسط کاربر، تعیین تعداد و اندازه ذرات و همچنین سرعت و قطر آسیا می باشد. در واقع در این نسخه از نرم افزار، آزادی کاملی جهت تعیین کلیه پارامترهای مورد نیاز در شبیه سازی گنجانده شده است.
در این شبیه سازی ۲ ثانیه ای، که زمان محاسبات آن بیش از یک ساعت به طول انجامید ۷۰۰ ذره با قطر ۲ سانتی متر حضور داشتند. قطر آسیا ۱ متر (آسیای آزمایشگاهی) و تعداد بالابرها ۴۰ عدد بودند.