طبق ارائهای که در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ برگزار شد، به بررسی مشکلات ناشی از بسته نشدن شیر برگشت مواد پرداخته شد. در ارائه قبل به طور مفصل در مورد حلقهها و تجهیزات کنترلی این ساختمان صحبت شد.
سیکل عملیاتی فیلترفشاری و مشکلات ناشی از بسته نشدن شیر برگشت مواد که بخاطر اشتباه در برنامه نویسی ایجاد شده در زیر به طور مفصل بیان شده است.
تهریز تیکنرهای نهایی بعد از انتقال به توزیع کننده، بین تانکهای ذخیره فیلترها تقسیم میشود. خوراک فیلترهای فشاری توسط پمپهای سانتریفیوژی از تانکها فراهم میشود. در مرحله خوراکدهی فیلتر شیر تخلیه لوله خوراک بسته و شیر خروج پساب فیلتر باز میماند (شکل ۱).
در پایان مرحله خوراک دهی شیرهای خوراک و تخلیه پساب بسته شده و مرحله تمیز کردن لوله خوراک شروع میشود. این مرحله به سه قسمت تقسیم میشود که در قسمت اول دمش هوا به داخل لوله خوراک انجام شده تا پالپ موجود در لوله خوراک تخلیه شود (شکل ۲). در قسمت دوم شستشوی لوله خوراک توسط آب انجام میشود که در صورتی پالپی در لوله خوراک موجود باشد شسته شود (شکل۳). مجدداً در قسمت سوم دمش هوا صورت میگیرد تا آب داخل لوله خارج شده و لوله خوراک کاملا تمیز شود (شکل۲).
عدم انجام این مرحله باعث باقیماندن بخشی از پالپ در لوله خوراک و درنتیجه افزایش رطوبت کیک فیلتر در هنگام تخلیه کیک میگردد.
در مرحله بعد کار اصلی فیلتر با دمش هوا به پشت پارچه فیلتر که باعث خشک شدن کیک میشود، انجام میگردد. در این مرحله زمانی که دمش هوا به پشت کیک صورت میگیرد باید کلیه شیرها جز شیر هوادهی به پشت پارچه فیلتر بسته باشد(شکل ۴).
با بازرسی فرآیندی همانگونه که در شکل ۵ دیده میشود، در حال حاضر به دلیل وجود یک اشتباه در برنامهنویسی در این مرحله شیر برگشت مواد باز میماند که باعث ایجاد مشکلاتی میشود که در پایین به آنها میپردازیم:
- بالا بودن رطوبت کیک (۲۳-۱۸%)
- بالا بودن رطوبت کنسانتره نهایی (۱۲-۸ درصد)
- گرفتگی کلیه مسیرها انتقال کیک
- بالا رفتن جریانکشی موتور خشککن
- پاشش پالپ در مقسم تانکهای نوسانگیر
- گیر کردن مسیر انتقال کنسانتره خشک به بشکه در مرحله بشکه پرکنی
- آلودگی زیاد در محیط
- کاهش فشار هوای فشرده
- کارکرد مداوم چهار تولید کننده هوای فشرده
- آسیب دیدن پارچه فیلتر و در نهایت عدم تخلیه کیک
دلیل ایجاد این مشکلات این بوده است که با دمش هوا به پشت پارچه فیلتر بخشی از هوا از مسیر برگشت مواد خارج میشود.
با تشکر