کارخانه جدید آبگیری مولیبدن از نوع فیلترهای فشاری است و این ساختمان شامل چهار طبقه است. در طبقه چهارم چهار ردیف فیلتر فشاری وجود دارد که شامل دو خط ، که هر خط آن دارای دو ردیف موازی است. خوراک این فیلترها از ته ریز تیکنر نهایی مولیبدن که در طرح توسعه برای همین ساختمان در نظر گرفته شده است فراهم میگردد. که هنگام انتقال مواد از ته ریز تیکنرنهایی به طبقه چهارم مواد به صورت ثقلی وارد بافرتانکها در طبقه دوم شده و بعد از آن توسط پمپهای سانتریفیوژ خوراک فیلتر فراهم میشود.
به ازای هر بافر تانک دو خط موازی فیلترفشاری وجود دارد. ظرفیت هر دو خط فیلتر فشاری ۴۵ تن در روز است. البته مواد قبل از رفتن به بافر تانک تحت آنالیز برخط قرار میگیرد و در صورت بالا رفتن عیار مس به لیچینگ راه پیدا میکنند (حذف شده). در صورتی که عملیات لیچینگ انجام شود دو خط موازی از این فیلتر وظیفه شستشوی کیک را به عهده دارد.
بعد از آبگیری در فیلترفشاری محصول کیکی با درصد جامد ۹ درصد است که بعد از انتقال توسط نوارنقالهها به خشککن راه پیدا میکند. خشککن این ساختمان از نوع گردان بوده که با جریان روغن داغ در این دیسکها باعث خشک کردن کیک و رساندن رطوبت آن به زیر ۲ درصد است. خروجی این خشککنها توسط انتقالدندههای گردان به دو سیلوی ذخیره کنسانتره فرستاده میشود. این دو سیلو وظیفه خوراکدهی به عملیات بشکه پرکنی را دارد.
در تصاویر زیر قسمت های مختلف این ساختمان معرفی میگردد.
شکل۱: فلوشیت فیلترفشاری کارخانه مولیبدن
شکل۲: نمای سه بعدی از کارخانه فیلترفشاری کارخانه مولیبدن
شکل ۳: محل ورود تهریز تیکنرهای قدیم به ساختمان فیلتر فشاری
شکل ۴: نمایی از فیلترهای فشاری
شکل ۵: سیکل عملکرد فیلتر فشاری
شکل ۶: خشککن و نمای داخل آن
شکل ۷: سیلوهای ذخیره کنسانتره با رطوبت ۲%
شکل ۸: نمایی از مرحله بشکه پرکنی
با تشکر
حسن قنبری ننیز