دویست و چهل و هفتمین سمینار هفتگی مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشیگر در مورد (بررسی راهبری استاندارد مدار فلوتاسیون کارخانه پرعیارکنی۱ ) بود.
پنجشنبه،۲۷مهر ماه ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار گردید.
در این گزارش به بررسی موضوعات زیر پرداخته شد.
۱- نحوه تنظیم و کنترل pH در طراحی اولیه
طراحی اولیه کارخانه مس سرچشمه به اینصورت بوده است که حدود ۶۴% از آهک مصرفی کارخانه در آسیاهای اولیه اضافه میشده است به طوری که با اندازهگیری دستی میزان pH خروجی از آسیا حدود ۱۰ تا ۵/۱۰باشد.
ترازوی نوار سیگنالی تولید میکند که این سیگنال برای کنترل میزان آهک اضافه شده به مدار آسیاکنی از طریق یک زمان سنج کنترل خواهد شد.
حلقه کنترلی گفته شده میتواند در حالت خودکار و نیمه خودکار عمل کند. در حالت نیمه خودکار میتواند در وضعیتی که ترازوی نوار ۱۳ مشکل داشته باشد، مورد استفاده قرار گیرد. در این شرایط دوره زمانی که شیر ویشکونی شیرآهک باید باز باشد جایگزین سیگنال ارسالی توسط ترازوی نوار ۱۳، توسط مراقبت کار از ۰ تا ۵ دقیقه قابل تنظیم است. تنظیم دوره زمانی بسیار مهم است به طوری که میزان pH خروجی از آسیا از مقدار ۱۰-۱۰/۵ تجاوز نکند. این مقدار باید به طور پیوسته توسط مراقبت کار بوسیله pH متر همراه یا تیتراسیون اندازهگیری شود.
در هر ضلع مدار آسیاکنی، به منظور اضافه کردن شیرآهک به سرریز هیدروسیکلونهای اولیه یک شیر برقی قرار دارد.
زمان اضافه کردن شیر آهک توسط شیر توسط pH متر قرار داده شده در مقسم گردان خوراک ورودی به ردیفهای پرعیارکنی اولیه تعیین میشود به طوری که اگر مقدار pH کم باشد، زمان باز بودن شیر بیشتر و اگر pH زیاد باشد زمان باز بودن شیر کمتر میشود.
محدوده مناسب pH ورودی به مدار فلوتاسیون (رافر) ۱۱/۳ میباشد.
سومین بخش اضافه شدن شیرآهک به مدار، هیدروسیکلونهای ثانویه است. تقریبا از شیرآهک مصرفی در این قسمت اضافه میشود. سیستم نمایش دهنده pH، مقدار pH ورودی به هر چهار ردیف شستشو (کلینر) نمایش میدهد. اضافه شدن شیرآهک به مدار توسط pH مترها جوری تنظیم میشود که مقدار pH ورودی به مدار شستشو ۱۲/۳ باشد.
در این قسمت شیرآهک میتواند هم به سرریز (ورودی مدار شستشو) و هم به تهریز (آسیای خردایش مجدد) هیدروسیکلونهای ثانویه اضافه شود.
۲- وضعیت فعلی شیر های کنترلی و pH متر در مدار فلوتاسیون پر عیار کنی ۱
از مهمترین مشکلات فعلی کارخانه مس سرچشمه در تنظیم دقیق pH موارد زیر می باشد:
- قرار گرفتن شیرهای دستی به جای کنترلی در مسیر شیر آهک ورودی به آسیا
- حذف حلقه تنظیم pH خوراک آسیا
- از مدار خارج شدن تمامی pH مترها و شیرهای کنترلی
- قرار گرفتن شیر دستی به جای شیرکنترلی در مسیر شیر آهک سرریز هیدروسیکلونهای اولیه و مسیر شیر آهک تزریقی به مدار ثانویه
۳- سیستم پیشنهادی برای بهبود وضعیت pH
- استفاده از شیر کنترلی در مسیر شیرآهک سرریز هیدروسیکلونهای اولیه و بخش خردایش مجدد (طبق طراحی)
- خرید pH متر با قابلیت شستشوی خودکار حسگر و قرار دادن آن در مقسم خوراک سلولهای پرعیار کنی اولیه و پر عیار کنی ثانویه
- ایجاد حلقه کنترل pH برای پرعیار کنی اولیه و پرعیار کنی ثانویه
۴-بهبود نحوه تزریق شیر آهک در مدار پر عیار کنی ثانویه
- یکی از مشکلات دیگر اضافه شدن آهک (بخصوص در مدار ثانویه) نبود فشار کافی داخل لوله شیر آهک، به دلیل مصرف زیاد شیرآهک در ابتدای مدار بود. که با رفع گرفتگی هواکش های لوله شیر آهک این مشکل نیز برطرف شد.
- یکی دیگر از مشکلات تزریق شیرآهک در مدار پرعیارکنی ثانویه، تزریق شیرآهک فقط در یک آسیا از هر ضلع، به دلیل باز بودن فقط یک مسیر شیرآهک و یا جریان یافتن شیر آهک فقط در یک شیر بود. با اصلاح شیب خطوط جریان شیر آهک با شیب مناسب و همچنین نصب قیف جدید که دارای چند خروجی است، تقسیم شیرآهک به طور مساوی صورت گرفت.
۵- کاهش سرریز از کانال انتقال ثقلی کنسانتره نهایی به تیکنر
یکی دیگر از مشکلات انتقال ثقلی کنسانتره نهایی ریزش کف از کانال انتقال ثقلی کنسانتره نهایی به دلیل وجود سرند با ارتفاع زیاد در انتهای کانال و ایجاد مانع برای عبور کف بود که با کاهش ارتفاع سرند برای عبور کف از روی سرند این مشکل نیز برطرف شد.
1 دیدگاه
آزمون آیین نامه
ممنون از آموزش هایی که قرار می دهید