به منظور اصلاح نحوه خوراکدهی به سنگشکنهای مخروطی در گام اول طرح اولیه اجرا شد. به منظور بهبود عملکرد شوت خوراک ورودی به سنگشکن طول استوانه افزایش داده شد. تغییرات اعمال شده سبب بهبود ریزش مواد به داخل سنگشکن شد. شکل سمت چپ طرح فعلی را نشان می دهد که به دلیل سطح مقطع غیر استاندارد آن خوراک به صورت زاویه دار وارد سنگشکن میشود اما طرح استوانهای اولیه و اصلاح شده بهبود محسوسی در نحوه ریزش بار به داخل سنگشکن داشته است
از نتایج بدست آمده می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- توزیع یکنواختتر خوراک سنگشکن نسبت به طرحهای قبلی
- کاهش نوسان توانکشی سنگشکن ثالثیه ۳ نسبت به سایر سنگشکنها
یکی از مهمتزین نکات راهبری صحیح سنگ شکنی نوع خوراک دهی به آن می باشد که براساس تحقیقات انجام شده موارد زیر محقق شد:
- کاهش ۲۵، ۵۰ و ۲۱ درصدی در ظرفیت، توانکشی و انرژی ویژه مصرفی در حالت نیمهپر نسبت به کاملاً خفه
- کاهش ۲۳، ۴۳ و ۱۶ درصدی در ظرفیت، توانکشی و انرژی ویژه مصرفی در حالت نیمهپر نسبت به وضعیت پر
- تفاوت قابل توجه بین وضعیت Full Cavity و Super Choke Cavity در مقایسه با Half Cavity در دانهبندی خروجی
از دیگر موارد مهم در راهبری صحیح سنگشکنی و بهبود عملکرد آن، تنظیم منظم گلوگاه است که سبب افزایش توان ویژه مصرفی میشود که در شکل زیر مشخص شد که یک افزایش ۱۲ کیلوواتی در توان مصرفی به واسطه تنظیم گلوگاه سبب میشود که P80 محصول ۲ میلیمتر نسبت به وضعیت قبل از تنظیم گلوگاه ریزتر شود.
یه منظور کنترل صحیح مدار سنگشکنی لازم است که اپراتور ابتدا به صورت دستی سنگشکن را خوراکدهی کند و پس از آن با مشاهده عدد مربوط به توانکشی لحظهای، نقطه مطلوب توان را تعیین کند و پس از آن وضعیت را از حالت دستی به خودکار تغییر دهد. تصاویر زیر نشان میدهد که تغییر مداوم پلههای مربوط به نقطه مطلوب سبب بروز نویان در سیتم کنترلی می شود.