این جلسه روز پنجشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۰برگزار شد، در این جلسه اقدامات انجام شده در تعمیرات سالیانه مدار آبگیری ( تیکنرهای کنسانتره) مورد بررسی قرار گرفت.
۱-نصب دوش مرکز بر روی چاهک خوراکدهی تیکنرهای مس- مولیبدن فاز یک و جنوب:
دوشهای مرکز به منظور شکستن کف درون چاهک خوراکدهی و جلوگیری از پخش شدن کف در سطح تیکنر و همچنین کمک به تهنشینی پالپ درون چاهک بسیار مناسب میباشد. این دوشها علاوه بر موارد فوق کمک شایانی در مصرف آب دوشهای دور تیکنر نیز میکند به این صورت که به هنگام شکستن کف در چاهک و جلوگیری از پخش شدن در سطح تیکنر دیگر نیازی به باز کردن کامل دوشهای اطراف به منظور جلوگیری از هدرروی کنسانتره از سرریز نیست.
با توجه به اینکه کنسانتره خروجی از کارخانه تغلیظ به دلیل وجود ماده شیمیایی کفساز، حاوی مقدار زیادی کف پایدار است، درنتیجه هنگام ورود به داخل چاهک خوراکدهی این کفها که حاوی مواد جامد هستند در سطح تیکنر پخش میشوند و کمکم به سمت کانال سرریز تیکنر حرکت میکنند و آب آن را کدر میکنند. این کدورت باعث هدرروی مقدار زیادی کنسانتره میشود.
برای جلوگیری از رسیدن این کفها به کانال سرریز دوشهایی دور تا دور تیکنر نصبشده است ولی این دوشها توانایی جلوگیری از ورود همه مواد جامد چسبیده به حبابها را ندارند چون این دوشها در نزدیکی کانال نصب شدهاند و هنگامیکه کفها را به سمت مرکز تیکنر هدایت می کنند ذرات جامد جداشده از آن فرصت کافی برای تهنشینی را نداشته و به کانال سرریز راه پیدا میکنند؛ بنابراین جهت جلوگیری از ورود کفها به سطح تهنشینی تیکنر نیاز است که دوشهای مرکز همیشه در مدار باشند. اما در تیکنرهای مس- مولیبدن چنوب و فاز یک به دلیل فرسودگی نازلهای شستشو و لوله اصلی این دوشها قادر به شکستن کف نمیشدند سپس در توقف سالانه پیگیری شد که این دوشها ساخته و با دوش قدیمی تعویض گردند ( شکل ۱).
شکل ۱: مراحل ساخت دوش مرکز تیکنرهای مس- مولیبدن جنوب و فاز یک
همچنین با توجه به اینکه محل انتشار و تولید بخش زیادی از کف مرکز تیکنر است و محیط چاهک خیلی کمتر از محیط تیکنر است؛ از همان آب دوشهای دور تیکنر برای مرکز آن نیز انشعاب گرفته شد که این دوشها باعث شکستن کفها در همان مرکز تیکنر شدند. در نتیجه مقدار آب مصرفی جهت شکستن کفها افزایش پیدا نکرد ولی کارایی تیکنر بسیار بالاتر رفت. علاوه بر آن با توجه به اینکه هرچقدر میزان پالپ ورودی به تیکنر رقیقتر باشد سرعت تهنشینی مواد جامد بیشتر خواهد بود، آب دوشهای کف شکن باعث رقیقسازی خوراک ورودی به تیکنر نیز میشود.
شکل ۲: نصب کامل دوش مرکز تیکنرهای مس- مولیبدن فاز یک و جنوب
۲- تعویض مخزن پمپ های انتقال عمودی ( پمپ مستقیم) ساختمان انتقال ۱
در ساختمان انتقال یک جهت انعطاف پذیری مدار، یک مسیر در نظر گرفته شده است تا زمانی که برای کارخانه مولیبدن یا تیکنرهای مس- مولیبدن قدیم مشکلی ایجاد می شود بتوان کنسانتره نهایی واحد فلوتاسیون را به صورت مستقیم به ورودی تیکنرهای مس ارسال کرد. که این مسیر دارای یک مخزن و دو عدد پمپ عمودی گریز از مرکز میباشد. به مرور زمان مخزن فرسوده و معیوب گردید بود که طی پیگیری های انجام شده مخزن جدید ساخته شد و در تعمیرات سالیانه تعویض و نصب گردید
۳- تعویض کانال خوراکدهی تیکنر مس- مولیبدن جنوب ، تیکنرهای مس قدیم و مس شماره ۳
طی پایش های صورت گرفته مشخص گردید که اغلب کانال خوراکدهی تیکنرهای کنسانتره معیوب و فرسوده شده است. این امر باعث می شود که بار ورودی گاها قبل از رسیدن به چاهک به داخل سطح تیکنر ریزش میکرد که طی پیگیری های انجام شده برای تعدادی از این تیکنرها کانال جدید با ابعاد بزرگتر ساخته شد که در تعمیرات سالیانه ۱۴۰۰ این کانال ها تعویض گردید.
شکل ۳ : کانال خوراک دهی تیکنر مس- مولیبدن جنوب قبل و بعد از تعویض
۴- نصب دبیسنج بر روی خطوط تهریز تیکنر مس- مولیبدن فاز ۲
بعد از نصب مسیر جدید ( پمپ های دیافراگمی) برای ته ریزتیکنر مس- مولیبدن فاز دو، بر روی این مسیرها دبی سنج در نظر گرفته نشده بود. که در تعمیرات سالانه ۱۴۰۰ دو عدد دبیسنج تهیه و نصب گردید. جهت انتقال داده های این دبیسنج ها به اتاق کنترل لازم است که مسیری حدود ۲۰ متر کابلکشی شود.
شکل ۴: مراحل نصب دبیسنج بر روی خطوط ته ریز تیکنر مس- مولیبدن فاز ۲
۵-اصلاح شلوارکی خوراک ورودی به چاهک تیکنرهای مس قدیم
بعد از نصب کانال جدید برای این تیکنرها مشخص گردید که سازنده کانال هنگام ساخت شلوارک ورودی به نقشه توجه نکرده است. و بار به طور مستقیم به داخل چاهک خوراکدهی جریان پیدا می کند. طی پیگیری های انجام شده این شلوارکی اصلاح گردید و سعی شد طوری طراحی و ساخته شود که انرژی بار ورودی گرفته شود.
شکل ۵: اصلاح شلوارکی خوراک ورودی به چاهک تیکنرهای مس ( قبل و بعد از اصلاح)