در روز دوشنبه مصادف با 12 اسفند 1392 مهندس سید رامین مرتضوی و مهندس الهام نعمت الهی از دانشجویان کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات، گزارش پیشرفت خود را ارائه نمودند. در این جلسه دانشجویان کارشناسی ارشد اعضای مرکز تحقیقات کاشی گر در حضور اساتید فرآوری بخش مهندسی معدن گزارش کاملی از دستاوردهای علمی خود در راستای پایان نامه خود را ابتدای شروع کار خود ارائه خواهند کرد. این گزارش به نوعی خلاصه ای از سمینار های هفتگی مرکز تحقیقات کاشی گر می باشد.
مهندس الهام نعمت الهی
چکیده
آسیاهای گردان بزرگترین مصرف کننده انرژی در کارخانه های فرآوری هستند؛ بنابراین، بهبود فرآیند خردایش در این آسیاها از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است. به منظور بهبود فرآیند خردایش در آسیاها، درک مناسب از رفتار بار در آسیا ضروری است. شبیه سازی با روش اجزای گسسته (راگ)، روشی است که در سال های اخیر برای مطالعه رفتار بار، مورد استقبال محققین قرار گرفته است. آسترها نقش کلیدی در عملکرد آسیاهای گردان دارند. بنابراین، طراحی مناسب آستر که عمر بالای آستر و خردایش مطلوب را در پی داشته باشد، ضروری به نظر می رسد. از طرفی، طی عملیات آسیاکنی و به دلیل برخوردهای بار (ضربه و سایش) به آستر، پروفیل آستر در طول زمان تغییر می کند و حرکت بار آسیا را تحت تأثیر قرار می دهد. پیش بینی سایش آستر، بسیار پیچیده تر از پیش بینی شکل بار است و از جمله مواردی است که تنها از طریق شبیه سازی قابل ارزیابی بوده و در آسیای آزمایشگاهی نمی توان آن را تعیین کرد.
در این تحقیق، سعی شده است؛ با پیاده سازی طرح های قدیم و اول (طرح یکنواخت) آسترهای جداره (نو و ساییده شده) آسیای نیمه خودشکن شرکت گل گهر در نرم افزار KMPCDEM به دو روش پارامتری و نقطه ای، حرکت بار در این آسیا شبیه سازی شود. در ادامه، این دو طرح آستر براساس شاخص های نقطه برخورد بار، نیروی وارد بر آستر و توان کشی آسیا مقایسه خواهند شد. بدین منظور، کدهای مربوطه به طور کامل وارد نرم افزار شد.
اقدام نهایی در این تحقیق، ارایه مدلی راگ بنیان و عام (غیر موردی) برای توصیف روند سایش آسترهای جداره در طول زمان عملیاتی آسیا خواهد بود که به زودی انجام خواهد شد.
کلمات کلیدی: آسیاهای گردان، روش اجزای گسسته (راگ)، سایش آستر، شرکت گل گهر
مهندس سید رامین مرتضوی
چکیده
انتخاب تجهیزات هم در مرحله طراحی کارخانه و هم در هنگام توسعه و اصلاح خطوط امری مهم می باشد. با توجه به اینکه نرم افزاری برای انتخاب تجهیزات و همچنین طراحی کارخانه های فراوری در دسترس نیست، هدف این تحقیق طراحی نرم افزاری برای این کار می باشد. در این تحقیق در ابتدا یک روش مناسب برای انتخاب سنگ شکن اولیه ارائه و سپس در نرم افزار به کار گرفته شد. در این روش در محله اول از بین سنگ شکن های موجود، بخشی به دلیل عدم سازگاری با شرایط مورد نظر حذف می شود و در مرحله دوم از بین سنگ شکن های باقی مانده با توجه به امتیاز کسب شده مناسب ترین انتخاب می شود. مرحله بعد تعیین اندازه سنگ شکن اولیه انتخاب شده و سپس تعیین اندازه سنگ شکن های مراحل بعدی می باشد. در این مرحله از تحقیق تعیین اندازه سنگ شکن های فکی، ژیراتوری، مخروطی استاندارد و مخروطی سرکوتاه مورد بررسی قرار گرفت و نرم افزار آن توسعه یافت.