کارت های گرافیکی امروزی چندین برابر CPUها قدرت محاسباتی دارند که این به دلیل معماری خاص آنهاست. در سال های اخیر (از سال ۲۰۰۸ تا کنون) شرکت های سازنده کارت گرافیک بخصوص دو شرکت nVIDIA وAMD امکاناتی را فراهم کردند که برنامه نویسان بتوانند با کارت های گرافیک رابطه برقرار کنند و از آنها برای کاربرد های غیر گرافیکی استفاده کنند. به این کار GPGPU گفته می شود که در این راستا این دو شرکت به ترتیب تکنولوژی های CUDA و Stream را معرفی کردند. این باعث شد بسیاری از محاسبات و شبیه سازی هایی که فقط بر روی ابررایانه ها قابل اجرا بود، هم اکنون بر روی یک کامپیوتر خانگی قابل اجرا شود. محصولات شرکت nVIDIA به سه بخش Tesla، Quadro و Gforce تقسیم بندی شده که به ترتیب برای محاسبات بسیار زیاد، کار با تصویر و سرگرمی طراحی شده اند.
تصویر بالا نمایشی از شبیه سازی Real time 400000 ذره با استفاده از تکنولوژیCUDA است که شرکت nVIDIA به صورت Open Source منتشر کرده است.
این نرم افزار در این جلسه با کارت گرافیک Gforce 650M اجرا شد که نتیجه آن شبیه سازی ۱۶۰۰۰ ذره به صورت Real time بود. شایان ذکر است مدل برخورد در نظر گرفته شده در این شبیه سازی بسیار ساده تر از مدل های برخورد در شبیه سازی حرکت بار در آسیا با راگ است.
در ادامه تفاوت های ساختاری CPU و GPU مورد بحث قرار گرفت و مشخص شد به دلیل اینکه در شبیه سازی با راگ، محاسبات بسیار زیاد و تکراری است، استفاده از GPU بسیار مقرون به صرفه است.
کلیه این مطالب را مهندس سید امید موسوی، از اعضای مرکز تحقیقات و از اعضای توسعه نرم افزار راگ بنیان مرکز در روز پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ارائه فرمودند.