امروز سوم خردادماه ۱۳۹۶، به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، چهارمین نمایشگاه دستاوردهای مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشیگر، در محل مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشی گر در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید باهنر کرمان، برگزار شد.
این نمایشگاه با هدف معرفی دستاوردها، نرم افزار ها و تجهیزات ساخته شده و فعالیت های انجام شده مرکز تحقیقات فرآوری کاشیگر در هفت ایستگاه در معرض نمایش قرار گرفت.
ایستگاه اول با عنوان مجموعه نرم افزارهای KMPC ess (نرم افزار انتخاب تجهیزات و طراحی مدار های خردایش)؛ که از امکانات این نرم افزار میتوان به انتخاب و تعیین اندازه سنگ شکن اولیه، تعیین ابعاد سرند، پیش بینی دانه بندی محصولات مدار خردایش و طراحی مدار سنگ شکنی اشاره کرد، و همچنین مجموعه نرم افزاری KMPC Sim که مجموعه نرم افزارهای شبیه سازی و بهینه سازی مدارهای فرآوری مواد است، مورد بازدید قرار گرفت.
ایستگاه دوم با نام بهینه سازی فرآیند خشک کنی با تعیین طرح بالابرهای خشک کن – کارخانه گندلهسازی مجتمع سنگ آهن گل گهر با هدف دستیابی به پایینترین رطوبت جهت بهبود فرآیند خردایش و تولید گندله مناسب و نمایش ساخت مدل فیزیکی خشک کن و همچنین تغییر طرح آسترهای دیواره ورودی و خروجی در آسیای نیمه خشک کن مجتمع سنگ آهن گل گهر که هدف آن بالا بردن ظرفیت آسیا با افزایش حجم موثر خردایش-گستردگی بار در سطح مقطع آُسیا با ردیابی مسیر حرکت ذرات شبیه سازی فیزیکی رفتار بار بود و این ایستگاه شاملِ نمایش دقیقترین آسیای آزمایشگاهیِ کوچکمقیاسِ ساخته شده در دنیا، توسط متخصصانِ مرکزِ تحقیقاتِ فرآوریِ موادِ کاشیگر نیز می شد. این دستگاه در ارزیابی و تحلیل انواع آسیاهای گردان (خودشکن- نیمه خودشکن- گلوله ای- میله ای و …) مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از آن در ایستگاه سوم جدا کننده مارپیچی در معرض نمایش قرار داشت. این دستگاه تجهیزی ساده و در عین حال کاربردی است که توسط متخصصان مرکز کاشی گر مورد استفاده جهت عملیات پر عیارکنی در کارخانه های فرآوری زغال و سنگ آهن قرار می گیرد.
ایستگاه چهارم سیستم شامل سیستم کنترل سطح بود. این سیستم تجهیزی جهت آموزش مبانی ابزار دقیق و کنترل فرآیند به دانشجویان علاقه مند، کارکنان و مدیران صنایع است که توسط متخصصان مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشی گر ساخته شده است.
سپس ایستگاه پنجم؛ به معرفی کتابخانه دیجیتال همت پرداخت که جامع ترین بانک اطلاعاتی فرآوری مواد معدنی منتشر شده در دنیا، (از ابتدای معرفی این رشته تا کنون) شامل بیش از پنجاه هزار چکیده مقاله و کتاب می شود.
این بخش به عنوان بزرگترین مرجع فرآوری جهان، حاصل بیش از سی سال همت شبانه روزی، جهت گردآوری کلیه منابع فرآوری مواد است.
ایستگاه ششم اولین نرم افزار ایرانی شبیه سازی سیستم های ذره ای به روش اجزای گسسته (KMPC DEM) نشان می داد، موارد استفاده این نرم افزار تحلیل و بررسی کلیه سیستم های ذره ای از جمله انواع آُسیاها، نوار نقاله، شوت، بونکر و … است.
ایستگاه هفتم به عنوان آخرین ایستگاه، نمایانگر واحد پردازش سریع مرکز تحقیقات کاشی گر بود.
این واحد به عنوان قوی ترین واحد پردازش سریع کامپیوتری موجود در جنوب شرق کشور، متشکل از کامپیوترهای مجهز و پردازنده های روز دنیا بود. از موارد استفاده این واحد می توان به اجرای نرم افزارهای تحلیل مهندسی که نیازمند پردازنده های پرقدرت جهت یافتن نتایج هستند، اشاره کرد.