به گزارش ایرنا از وزارت علوم، با توجه به نقش پژوهش و فناوری در توسعه جوامع و اثرگذاری دانشگاهها در این موضوع، لزوم ارتباط آنها با صنایع و دستگاههای اجرایی در سالهای اخیر بیش از پیش پر رنگ شده است. بنیان نهادن اقتصاد کلان کشور بر مبنای دانش و رفع نیازها و مشکلات صنایع داخلی و بی نیاز کردن آنها از وابستگیهای خارجی از رسالتهای اصلی دانشگاهها در تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، در این باره اظهار داشت: اجرای طرحها و تحقیقات پژوهشی در دانشگاهها نقش بهسزایی در رشد و پیشرفت جامعه دارد. دانشگاهها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به صورت منطقی و هدفمند ارتباط خود با جامعه و صنعت را افزایش دهند.
وی افزود: در این مسیر اهمیت مستندسازی و معرفی دستاوردهای دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بیش از پیش به چشم میآید. لذا دفتر ارتباط با جامعه و صنعت هر ساله اقدام به شناسایی و تدوین قراردادهای برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاهها میکند. خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ نیز با مشارکت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور تعداد ۱۴۰ طرح معرفی شده است. همچنین کتابی با عنوان طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور از سوی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شده است.
طرح مرکز تحقیقات کاشیگر از دانشگاه شهید باهنر کرمان با عنوان “تحقیق و بررسی به منظور استانداردسازی عملکرد تجهیزات در کارخانه فرآوری و گندلهسازی، بهبود راهبری فرآیند، عیبیابی و تنظیم حلقههای کنترلی” که مجری آن دکتر صمد بنیسی است، نیز در میان طرح های برگزیده صنعتی سال ۱۴۰۱ قرار دارد.
کتاب طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور از طریق لینک زیر قابل دریافت است.