در جلسه ای که در تاریخ ۹۹/۱۱/۰۲ برگزار گردید، اقدامات انجام شده جهت استانداردسازی استراتژی کنترل جداکننده هوایی در مدار آسیاکنی کارخانه گندله سازی ۱ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
۸۰ درصد از محصول مدار خردایش کارخانه گندله سازی شماره ۱ به وسیله ی جداکننده هوایی تأمین می شود، بنابراین می توان گفت که عملکرد جداکننده هوایی اهمیت ویژه ای در این مدار آسیاکنی دارد.
در این جلسه ابتدا به بررسی چگونگی عملکرد جداکننده هوایی، جریان های موجود در این جداکننده هوایی و معرفی اجزای آن پرداخته شد:
هدف از استانداردسازی جداکننده هوایی رسیدن به یک عدد بلین مطلوب، جلوگیری از نوسانات زیاد عدد بلین و افزایش کیفیت گندله های خروجی از کارخانه گندله سازی می باشد. جهت استاندارد سازی جداکننده هوایی باید اقدامات زیر انجام شود:
- ثابت شدن و قرار گرفتن دریچه ۳۴ درحداکثر بازشدگی: این کار باعث افزایش کارآیی سیکلون ها، جدایش ذرات باردار از یکدیگر و رسیدن هوا به همه ی فضای اطراف قفس گردان می شود.
- تعیین عدد بلین با تغییر دور قفس جداکننده هوایی: ثابت شدن دور قفس گردان باعث کاهش نوسانات عدد بلین و در نتیجه افزایش کیفیت گندله های تولیدی می شود.
یکی از چالش هایی که با ثابت کردن دور قفس گردان مشاهده می شود، پرشدن آسیا در بار برگشتی بیش از اندازه می باشد، در این حالت اصطلاحاً گفته می شود که خفگی آسیا اتفاق افتاده است. خفگی آسیا به این معناست که خردایش مواد در داخل آسیا اتفاق نمی افتد، مواد در داخل آسیا تجمع پیدا می کنند و در نتیجه توان کشی آسیا کاهش پیدا می کند.
جهت حل این مشکل، در ابتدا با نمونه گیری هایی که از جریان خوراک ورودی به آسیا و باربرگشتی انجام شد میزان K80 این جریان ها مشخص گردید، سپس با استفاده از فرمول باند، استراتژی مجموع خوراک وزن دار جهت کنترل میزان بار ورودی به آسیا تعریف شد:
عوملی که باعث شد استراتژی کنترل میزان بار ورودی به آسیا تغییر کند به شرح ذیل می باشد:
- عدم تنظیم ضرایب کنترلی متناسب با حلقه مجموع خوراک وزندار
- افزایش بیش از حد تناژ در صورت کاهش شدید باربرگشتی
- امکان افزودن کنترل سرپرستی دیگری جهت تعیین نقطه مطلوب مجموع خوراک وزن دار
جهت اعمال استراتژی کنترلی جدید، باید ضرایب کنترلی حلقه مجموع خوراک وزندار تنظیم شود، به همین دلیل به کمک منحنی مشخصه فرآیند، ضرایب کنترلی متناسب با حلقه ی مجموع خوراک وزن دار محاسبه شد تا در ادامه، این ضرایب اعمال شود:
ارائه دهنده: مهندس علیرضا صادقی