- در جلسه ای که روز سه شنبه به تاریخ ۳ تیر ۱۳۹۹ برگزار گردید، استراتژی حلقه کنترلی جداکننده هوایی دینامیکی بررسی شد.
در ابتدا به معرفی مدار آسیاکنی کارخانه گندله سازی و نحوه عملکرد جداگننده هوایی پرداخته شد.
هدف از استاندارد سازی جداکننده هوایی این است که یک تناژ حداکثری به این جداکننده داده شود و در مقابل این جداکننده یک محصول با بلین مناسب و یکنواختی را تحویل دهد و در بار برگشتی نیز کمترین ذرات ریز( مناسب محصول) وجود داشته باشد. وجود ذرات ریز همراه با بار برگشتی باعث کاهش ظرفیت آسیاکنی میگردد. همچنین باعث تولید نرمه بیشتر و در نهایت پایین آمدن کارایی جداکننده و مشکلاتی در فرایندهای پایین دستی که دیسک های تولید گندله و کوره بلند است نیزمیشود. جهت کاهش دنباله روی ذرات باید کارایی جداکننده را افزایش داد و برای داشتن محصولی بابلین مناسب و یکنواخت میبایست استراتژی حلقه کنترلی مناسبی را فراهم آورد. هدف از این ارائه، بررسی استراتژی مناسب حلقه کنترلی این جداکننده بود.
بلین محصول جداکننده هوایی به صورت کلی به چهار پارامتر زمان ماند مواد داخل آسیا، حجم هوای در گردش درون جداکننده هوایی، زاویه صفحات راهنما و دور قفس گردان بستگی دارد.
با اتومات بودن حلقه کنترل فشار مدار آسیاکنی، زمان ماند مواد داخل آسیا ثابت شده و اخلال های ورودی به مدار آسیاکنی نمیتواند زمان ماند مواد داخل آسیا را تغییر دهد و نهایتا بلین خروجی از آسیا ثابت میشود. دومین پارامتر تاثیر گذار بر روی بلین نهایی حجم هوای در گردش درون جداکننده است. با افزایش این حجم هوای در گردش، با فرض ثابت ماندن سرعت قفس گردان، ذرات بزرگتری میتوانند به داخل قفس راه یابند و نهاینا محصول درشت تر میگردد، چون حداکثر کارایی جدایش در حداکثر حجم هوا بدست می اید بنابراین نهایتا این حجم هوا در حداکثر گذاشته خواهد شد و ثابت میگردد. سومین پارامتر زاویه صفحات راهنما است که بصورت کلی هرچقدر زاویه این صقحات راهنما کاهش یابد محصول ریزتری فراهم میگردد. چون زاویه صفحات راهنما بر روی توزیع هوا در اطراف قفس کردان و محفظه حلزونی تاثیر گذار نیز هست و هدف این است که با تنظیم مناسب زاویه این صفحات توریع هوای یکنواختی در منطقه جدایش ایجاد نمود بنابراین بعداز فهمیدن زاویه مناسب این صفحات، یکبار برای همیشه تنظیم میگردد . آخرین پارامتر سرعت قفس گردان است، با افزایش سرعت قفس گردان محصول ریزتر و با کاهش سرعت قفس محصول درشت تر میگردد.
حلقه کنترل فعلی این جداکننده هوایی بدین صورت است که باربرگشتی بادور قفس گردان در یک حلقه قرار گرفته است بدین صورت که یک عدد مطلوب برای بار برگشتی تعیین میشود و سرعت قفس گردان آنقدر تغییر میکند که بار برگشتی ثابت بماند. بنابراین در این حلقه کنترلی بار برگشتی ثابت است و دور قفس گردان که برروی بلین محصول نهایی تاثیر گذار است، متغیر است.
نوسان های ورودی به سیستم، خود را در توان بالابر سطلی ۳۱ که بعداز آسیا قرار گرفته است و کار خوراک دهی به جداکننده هوایی را بر عهده دارد نشان میدهد. این نوسان های ورودی به جداکننده هوایی باعث تغییر دور قفس گردان( برای ثابت ماندن تناژ باربرگشتی) میشود. نوسان های ورودی به سیستم مثل نوسان در رطوبت و دانه بندی باید یکجا از بین بروند. از طرفی در تمام مدار های آسیاکنی بار برگشتی یک پارامتر تاثیر گذار و مهمی است که باید متغیر باشد چرا که برگشتی جایی است که قرار است این نوسانات ورودی در آن جا از بین بروند. حال وقتی برگشتی ثابت گذاشته میشود نوسان های ورودی مجبورند خود را در خروجی که محصول است صفر کنند.
بنابراین طی چند سری این حلقه کنترلی در حالت دستی گذاشته شد و دور قفس ثابت گردید و باربرگشتی متغیر شد. همانطور که در شکل زیر مشخص است نوسان های ورودی به سیستم که خود را در توان بالابرسطلی نشان میدهند تماما در بار برگشتی افتاده است و دقیقا یک روند مشابه را طی میکنند.
طی چند سری نمونه گیری با فرکانس بالا( هر ۱۵ دقیقه یکبار) از محصول این جداکننده هوایی در دور قفس متغیر و ثابت در روز های مختلف نشان داده شد نوسان بلین محصول در دور قفس ثابت بسیار پایین تر از دور متغیر است.
همچنین این نمونه گیری پشت سر هم نیز انجام شد، یعنی در مدت ۵ ساعت نمونه گیری با فرکانس بالا، در ۲٫۵ ساعت اول نموته گیری با دور متغیر انجام شد و۲٫۵ ساعت بعدنیز نمونه گیری با دور قفس ثابت انجام گردید. همانطور که مشخص است نوسان بلین در دور قفس گردان ثابت به مراتب از دور قفس متغیر پایین تر است.
بنابراین استراتژی مناسب حلقه کنترلی جداکننده هوایی بدین صورت خواهد بود که دور قفس ثابت میگردد و این دور بر اساس بلین نهایی تنظیم میشود و اگر بلین پایین بود، دور قفس افزایش داده میشود و اگر بلین بالا بود، دور قفس کاهش داده میشود. با ثابت کردن دور قفس گردان، برگشتی نیز متغیر میشود و برای این منظور مجموع تناژ تازه و برگشتی به آسیا باید در یک محدوه نگه داشته شود و اگر چنانچه از این محدوده خارج شد آنگاه تنآژ تازه تغییر میکند تا این محدوده حفظ شود.