همین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن که در سال جاری در دانشگاه بیرجند برگزار گردید، اعضای فعال مرکز تحقیقات 10 مقاله را به این کنفرانس ارسال کرده بودند. از این ده مقاله، 9 مقاله به صورت ارائه شفاهی، ارائه گردید که بیش از 34 درصد از مقالات ارائه شده در بخش فرآوری را شامل شد. تعداد مقالات مرکز، در مجموع از تعداد مقالات تک تک دانشگاه های کشور بیشتر بود.
در این میان یکی از پژوهش های ارائه شده توسط اعضای مرکز با عنوان
” تحلیل افزایش زاویه صفحه بالابر آستر بر خردایش با روش اجزای گسسته (راگ)” به عنوان مقاله برتر در بخش فرآوری انتخاب شد.
این پژوهش به عبارتی حاصل دو پروژه بزرگ انجام شده در مرکز تحقیقات، در طول سه سال اخیر می باشد. یکی از این دو پروژه، پروژه تغییر طرح آستر آسیای خود شکن مجتمع صنعتی و معدنی گل گهر و پروژه دوم مربوط به شبیه سازی با استفاده از روش اجزای گسسته (DEM) است که مطالعات آن از سه سال پیش آغاز شده است. این مقاله اولین مقاله پذیرفته شده مرکز تحقیقات، در زمینه شبیه سازی با روش اجزای گسسته است.
چکیده این مقاله به شرح زیر است.
زاویهی صفحهی بالابر آسیا، کلیدیترین نقش را در مسیر حرکت بار و محل برخورد بار دارد. با افزایش زاویه بالابر، کسری از مواد که مستقیما به آستر برخورد میکنند، کاهش مییابد و این بخش، به پاشنهی بار برخورد میکنند. در این تحقیق، با استفاده از شبیهسازی با روش اجزای گسسته (راگ)، حداکثر نیروی وارد بر بدنهی آسیا، پس از تغییر زاویه صفحهی بالابر آستر از 7 به 30 درجه در آسیای خودشکن مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر، بدست آمد. نتایج نشان داد با این تغییر، شدت ضربههای وارده، حتی اگر فقط سه لایه مواد در پاشنه باشد، به میزان 30% کاهش مییابد و این بخش صرف خردایش مواد میشود. نتایج پایش عملکرد این آسیای صنعتی، قبل و بعد از تغییر زاویه بالابر نیز نشان داد با این تغییر، علیرغم اینکه تناژ ورودی آن بیش از 16% افزایش می یابد، دانهبندی آن تغییر بارزی نمیکند.
نویسندگان این مقاله، مهندس علیرضا قاسمی، دکتر مصطفی مالکی مقدم و دکتر صمد بنیسی هستند.