در این ارائه که در تاریخ ۹۵/۰۹/۲۵ ایراد گردید به مهم ترین اقدامات چند ماه گذشته در مدار آسیاکنی تغلیظ ۱ پرداخته شد که در زیر آنها را بررسی خواهیم کرد.
استاندارد سازی مسیر آب ورودی به آسیاهای اولیه
به منظور رساندن درصد جامد داخل آسیا به ۷۰ درصد، باید به ورودی آن دبی آب لازم اضافه شود. برای کنترل میزان آب ورودی به آسیا از وسیله به نام دبی سنج استفاده می شود. برای آنکه دبی سنج به بهترین شکل و بدون خطا کار کند، رعایت برخی اصول ابزار دقیقی الزامی است. به همین منظور با تغییر لوله های آب ورودی قدیم و رعایت اصول ابزار دقیقی در مسیرهای جدید، تمامی لوله های آب ورودی به آسیاهای اولیه تغلیظ ۱ استانداردسازی گردید.
شکل ۱٫ استاندارد سازی مسیرهای آب ورودی به آسیاهای اولیه با رعایت اصول
محاسبه و نمایش درصد جامد سرریز هیدروسیکلون های اولیه
سرریز سیکلون های اولیه به عنوان خوراک فلوتاسیون باید دارای ویژگی های مشخصی از جمله درصد جامد مناسب باشد. از جمله کارهایی که می توان برای کنترل بهتر درصد جامد سرریز سیکلون ها انجام داد، محاسبه آن با استفاده از فرمول های موجود با در نظر گرفتن میزان آب و جامد اضافه شده به مدار آسیاکنی و نمایش آن در اتاق کنترل می باشد. این کار به مراقبت کار کمک می کند که با یک نگاه و بدون نمونه گیری از سرریز، در جریان درصد جامد سرریز هیدروسیکلون ها قرار بگیرد و کنترل آن را بهتر و راحت تر انجام دهد.
شکل۲٫ محاسبه و نمایش درصد جامد سرریز هیدروسیکلون های اولیه در اتاق کنترل
بررسی وضعیت دبی سنج های مدار آسیا کنی
برای تنظیم درصد جامد داخل آسیا، درصد جامد خوراک هیدروسیکلون و کنترل بهتر آب ورودی به مدار آسیاکنی، استفاده از دبی سنج الزامی است. در کارخانه تغلیظ ۱ مجتمع مس سرچشمه برای مدار هر آسیای اولیه از ۳ عدد دبی سنج استفاده شده است. یک عدد دبی سنج به منظور کنترل درصد جامد داخل آسیا و دو عدد دبی سنج برای کنترل درصد جامد خوراک هیدروسیکلون های اولیه وجود دارد. با مقایسه ای که انجام شد، مشخص گردید که بر خلاف سال گذشته که همه دبی سنج ها از مدار خارج بودند، در حال حاضر تمامی دبی سنج ها سالم و در مدار قرار دارند.
شکل ۳٫ دبی سنج های مدار آسیا کنی
بررسی وضعیت سطح سنج مخازن پمپ هیدروسیکلون های اولیه
با هدف جلوگیری از سرریز مواد از مخازن پمپ و همچنین هوا کشیدن و خالی کار کردن پمپ، بر روی هر کدام از این مخازن یک سطح سنج فراصوت نصب شده است. در حال حاضر ۳ عدد از ۸ عدد سطح سنج موجود دارای کارایی مطلوب می باشند و بقیه سطح سنج ها نیاز به تعمیر یا کالیبراسیون دارند.
شکل۴٫ سطح سنج مخازن پمپ هیدروسیکلون های اولیه
بررسی مقسم طرح جدید هیدروسیکلون های اولیه
مواد خروجی از مخازن پمپ ابتدا وارد مقسم هیدروسیکلون ها گردیده وسپس بین آنها تقسیم می شود. نحوه طراحی و ساخت این مقسم بسیار مهم است و می تواند از عوامل مهم و تاثیر گذار بر عملکرد هیدروسیکلون ها باشد. در مقسم طرح قدیم از کلاهکی گنبدی شکل استفاده شده بود که این طراحی علاوه بر سایش زیاد در بخش بالایی کلاهک و ورودی هیدروسیکلون ها، باعث گرفتگی مسیر فشارسنج موجود روی این کلاهک می گردید. به منظور رفع مشکلات گفته شده، مقسمی جدید با استفاده از بررسی ها و شبیه سازی گوناگون، ساخته و نصب گردید.
شکل۵٫ مقایسه شماتیک مقسم های طرح قدیم و طرح
شکل۶٫ شبیه سازی جریان حرکت دوغاب در مقسم های طرح قدیم و جدید
در ادمه این ارائه به ساخت و نصب قیف های دو قلوی شیر آهک و همچنین راه اندازی آزمایشی پمپ کف شوی شوی ۴ به مقسم دوغاب ضلع شمال پرداخته شد.
3 دیدگاه
00000000
سلام خدمت پروفسور بنیسی
آقای دکتر اونچه که وضع معدن ایران نشون میده و من از سمینارهای مختلف شما برداشت کردم بنیه علمی معادن در سطح پایینی هست که شما دارین روی این قسمت کار میکنین و تا الان زحمات فراوانی کشیده اید من یک انتقاد دارم
ا.موردی شنیدم که در معدن مس سرچشمه پیچ یکی از دستگاهها مشکل برخورده بود توی ایران کسی روش کار نکرده بود و مجبور بودن از چین وارد بشه هر چند همه کشور ها بهم متکی هستن و خود کفای کامل نیستند ولی به نظر من اونچه که باعث پیش برد اهداف میشه یک تیم از تمامی موارد کاری هست معدن درگیری اکتشافات و فراوری و.. در حوزه اساتید معدن.اساتید کامپیوتر و دیجیتال .اساتید ساخت بهترین دستگاهها.حتی نیاز سنجی نشده نسبت به هوای منطقه ای ایران دستگاه چه فلزی و جنسی باشه و بماند موارد دیگه ای که من اشراف ندارم. خسته نباشید و در پناه حق
صمد بنیسی
سلام
سعی ما در راهبری استاندارد فرآیند با بازرسی فنی است. در این روش با رفع موانع انجام کارها روی اصول، تلاش بر افزایش بهره وری با کمترین هزینه و هوشمندانه ترین شیوه هاست. دانشگاه ها مشغول به کارهایی هستند که در صنعت فرآوری کاربردی مستقیمی ندارد و مشکلات کارخانه ها بسیار با تحقیقات دانشگاهی فاصله دارد. مرکز تحقیقات فرآوری کاشی گر با تاکید بر آموزش بر اساس خط تولید، تلاش می کند تا کارکنان واحد های فرآوری با علم به تبعات دوری از کار بدون پشتوانه علمی، با تکیه بر نیروهای متخصص و کارآمد بومی همواره در جهت بهبود تلاش نمایند.
موفق باشید.
00000000
تشکر و سپاس