رقیقسازی خوراک (E-Duc) در چاهک خوراک دهی تیکنر ۴ به درستی عمل نمی کند و به جای این که آب شفاف روی سطح تیکنر به خوراک برای رقیق سازی اضافه شود، خوراک از همان محل پس می زند و وارد تیکنر می شود. در این چاهک خوراکدهی یک مخزن قبل از E-Duc وجود دارد که موجب می شود سرعت پالپ گرفته شود. به همین دلیل در محل E-Duc اختلاف فشار لازم برای این که آب روی سطح تیکنر به داخل کشیده شود و خوراک را رقیق کند ایجاد نمی شود و از همان محل E-Duc قبل از رسیدن خوراک به چاهک وارد تیکنر می شود. که برای بر طرف شد این مشکل پیشنهاد می شود مانن شکل ۱ مخزن حذف شود و مواد مستقیم به طرف E-Duc یرود.
شکل ۱
با وجود این که چاهک خوراک دهی تیکنر ۴ نسبت به تیکنرهای ۳ و ۵ عملکرد مناسبی ندارد ولی ظرفیت آن بیشتر است و نرخ خوراک بیشتری به سمت این تیکنر می رود. سیستم آماده سازی فلوکولانت ۴ جدا است و سیستم آماده سازی ۳ و ۵ با هم است. با آزمایش تهنشینی که بر روی فلوکولانت این تیکنرها صورت پذیرفت مشخص شد که کیفین آماده سازی فلوکولانت برای تیکنر ۴ مناسب تر است و به همین دلیل سرعت تهنشینی فلوکولانت (شکل ۲ ) آن بیشتر است. به همین دلیل ظرفیت تیکنر ۴ با وجود این که چاهک مناسبی ندارد بهتر است.
شکل ۲
منظور از گشتاور در تیکنرها فشاری است که به پاروها برای کشیدن مواد ته نشین شده در کف تیکنر به مرکز تیکنر تحمل می کنند. هر چه فاصله این گل نسبت به مرکز بیشتر باشد فشار بیشتری به پارو می آید. همچنین با فازایش ارتفاع گل گشتاور افزایش می یابد. از طرف دیگر با افزایش ارتفاع گل فشار بیشتری به مواد ته نشین شده وارد می شود و باعث می شود دانسیته ته ریز افزایش یابد. در تیکنر ۵ با کاهش دبی خروجی از طریق ته ریز ارتفاع گل افزایش در نتیجه گشتاور آن را از متوسط ۷ به ۱۵ رسانده که این کار موجب افزایش درصد جامد ته ریز از ۴۲ به ۴۶ ( شکل ۳)شد. با این کار آب که از طریق ته ریز تیکنر ۵ هدر می رود در ساعت حدود ۱۹۵ هزار لیتر کاهش یافت.
شکل ۳
با بررسی هایی که بر روی تیکنرهای باطله انجام شد مشخص شد که دانسیته سنج هسته ای آن کالیبره نیستند. برای کالیبره کردن آن به مدت چند ماه دانسیته ته ریز با دست اندازگیری می شد و همزمان با مقداری که توسط دانسیته سنج سنج اندازگیری می شد مقایسه می شد. با پیدا کردن رابطه بین دانسیته اندازگیری شده توسط دانسیته سنج و داسیته دستی دانسیته سنج خط ۱ تیکنر ۳ کالیبره شد (شکل ۴).
شکل ۴