این جلسه روز پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹ بر گزار گردید، موضوعی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت به شرح ذیل میباشد:
۱- چالشهای تعمیراتی و عملیاتی پارگی پارچه های فیلتر فشار
- مقدمه
برای آبگیری کنسانتره فلوتاسیون معمولا از فیلتر استفاده میشود. سطح متخلخلی که عمل فیلتراسیون توسط آن انجام میشود اصطلاحا پارچه فیلتر نامیده میشود. انتخاب و نگهداری صحیح پارچه فیلتر در فیلتراسیون پیوسته از اهمیت خاصی برخوردار است. نوع پارچه فیلتر بر روی ظرفیت فیلتر، میزان رطوبت کیک فیلتر و زلالی آب خروجی از فیلتر تاثیر میگذارد. در حال حاضر انواع زیادی از پارچههای فیلتر ساخته شدهاند که هر یک برای کاربرد خاصی مناسب هستند و با انتخاب صحیح پارچههای فیلتر میتوان امکان انسداد منافذ پارچه را به حداقل رساند. این امر مستقیما بر روی ظرفیت فیلتر و رطوبت کیک به دست آمده تاثیر میگذارد. همچنین با انتخاب و نگهداری صحیح میتوان میزان مواد جامد موجود در آب خارج شده را نیز به حداقل رساند.
بازرسی فرآیند فیلتر فشاری نشان داد که میانگین کارکرد پارچههای فیلتر۳۲۰۰ سیکل میباشد. با توجه به اینکه طبق طرح اولیه، پارچهها باید تعداد سیکل کاری ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ کارکنند، بنابراین مقدار سیبکل کاری پارچهها ۸۰۰ تا ۱۳۰۰ سیکلکاری با عملکرد ایدهآل فاصله دارد. همچنین پایشهای انجام شده نشان داد که میزان دسترسی به این فیلترها به دلیل خرابی صفحهها و تعویض پارچه در یک دوره یک ماهه ۷۵ درصد است در حالیکه طبق طرح اولیه باید برابر ۹۰ درصد باشد. وجود مشکلات متعدد در فیلترها باعث کاهش زمان کارکرد پارچههای فیلتر فشاری شده است. در این تحقیق، برای افزایش زمان کارکرد و کاهش پارگی پارچهها، با استفاده از روش بازرسی فرآیندی و پایش وضعیت پارچه، مشکلات و عیبهای عملیاتی و تعمیرات پارگی پارچه مشخص گردید و تعداد زیادی از آنها برطرف گردید;
– بررسی محل پارگی پارچه فیلترها:
پارگی در گوشههای پارچه: طی پایشهای صورت گرفته مشخص شد که بیشترین تمرکز خرابی (۳۶%) در چهار طرف گوشه به دلیل پر نشدن محفظه کیک و یا جابهجایی پارچه به یک سمت میباشد. به منظور قرارگیری صحیح پارچهها و در یک راستا بودن آنها باید فاصله آبپاش ها از همدیگر تنظیم شود و همچنین تمامی کفشکهای معیوب عوض گردند.
- پارگی در لبههای پارچه: نتایج نشان داد که ۲۷ درصد پارگی در لبههای پارچه بوده و این پارگی به عواملی مانند شستشوی نامناسب پارچه در این قسمت و رسوب گرفتن نازلهای شستشو ارتباط دارد.
پارگی در محلهای سایش صفحه فیلتر: طی پایشهای میدانی از پارچهها مشخص شد که حدود ۲۶ درصد پارگی پارچه به صورت نقطهای در نقاط مختلف پارچه اتفاق میافتد که طی بررسی های انجام شده مشخص شد که در این نقاط الگوی صفحه فیلتر نیز به دلیل نفوذ پالپ به پشت پارچه فیلتر، سایده شده است. که برای جلوگیری از چنین اتفاقی در گام اول تنظیم آبپاشها و کفشکهای آنها الزامی و در گام بعدی لازم است تمامی این صفحات در محل سایش ترمیم شوند.
اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از پارگی پارچه
۱– تعویض ابپاش های فیلتر فشاری۱
۲- تنظیم فاصله آبپاش های فیلتر فشاری یک
هماهنگ نبودن کشنده آبپاش و کشنده صفحات با هم: وظیفه اصلی کشندهها انتقال نیروی جکها به پارچه و صفحات میباشد به دلیل سایش بوشهای قسمت نشیمنگاه فیلتر یک، کشنده صفحات باعث عدم حرکت هماهنگ صفحات با پارچهها شده بود و این مشکل خود باعث عدم قرارگیری صحیح پارچهها در بین صفحات و در نتیجه عدم قرارگیری سوراخهای صفحات و پارچه در یک راستا میشود. از این رو این اتصال تعویض و رفع عیب شود و بعد از تعویض پارچهها و صفحات در یک راستا قرار میگرفتند.