در آخرین پنجشنبه دی ماه ۱۳۹۲، مهندس علیرضا قاسمی، از اعضای مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشی و سرپرست گروه توسعه اولین نرم افزار ایرانی شبیه سازی بر مبنای DEM ، آخرین درست آوردهای گروه را به سمع و نظر حضار رساندند.
در بخش اول این سمینار، نتایج حاصل از اضافه کردن الگوریتم های تشخیص همسایگی در نرم افزار، ارائه شد. نتایج نشان دادند که اگر در محیط شبیه سازی ۱۷۰۰ ذره حضور داشته باشند، با استفاده از الگوریتم شبکه بندی، سرعت محاسبات را ۲/۸۷ برابر و در صورت استفاده از الگوریتم درختی این افزایش سرعت برابر ۲/۸۹ خواهد بود. در حال حاضر سرعت انجام محاسبات در صورت استفاده از این الگوریتم ها نزدیک به ۰/۶۳ ثانیه شبیه سازی به ازای انجام یک ساعت انجام محاسبات است (تعداد ذرات ۱۷۰۰). این دو الگوریتم حاصل تحقیقات، آقای مهندس میلاد نژاد آریا و مهندس یاسر دهقان بود که در قالب پروژه کارشناسی این کار را انجام داده بودند.
در بخش دوم نمایشی از شبیه سازی حرکت ذرات در آسیایی به طول ۱۰۸ میلیمتر و قطر ۱ متر، بود. در ویرایش های قبلی این نرم افزار به دلیل اشغال شدن بیش از حد حافظه رم رایانه، محدودیت زیادی در افزایش تعداد ذرات وجود داشت. با بهینه سازی هایی که در کدهای نرم افزار KMPCDEM انجام شد، این امکان فراهم شد تا بتوان هر تعداد از ذرات را وارد شبیه سازی کرد.
در فیلمی که در ارائه به نمایش گذاشته شد بیش از ۶۴۰۰ ذره شبیه سازی شده بودند. با این وجود، در هنگام اجرای این نسخه از نرم افزار، تنها ۹۵ مگابایت از رم اشغال شده بود، در حالی که در ویرایش قبلی از نرم افزار تنها برای ۲۰۰۰ ذره، بیش از ۱۵۰۰ مگابایت از رم اشغال می شد. در حال حاضر نیز یک شبیه سازی دیگر با ۱۴ هزار ذره در سرور مرکز تحقیقات در حال اجراست که تنها ۱۰۲ مگابایت از رم سرور را اشغال کرده است. تا کنون محدودیتی برای اضافه کردن تعداد ذرات در این ویراش از نرم افزار، مشاهده نشده است و انتظار می رود که بتوان تا ۲۰۰ هزار ذره را وارد شبیه سازی کرد.
این نرم افزار شامل دو بخش می باشد یکی محیط شبیه سازی که در این بخش پارامترهای شبیه سازی کاربر میتواند وارد نرم افزار کند همزمان میتوان نتایج را با سرعت خیلی پایین مشاهده کرد. در بخش دوم این نرم افزار هیچ شبیه سازی انجام نمی شود و فقط نتایج شبیه سازی انجام شده را می توان با سرعت بالا مشاهده کرد.