مهندس علیرضا حسن خویی از پژوهشگران کارشناس ارشد مرکز، در جلسه این هفته، شانزده آبان ۱۳۹۲، گزارشی را در قالب ارزیابی عملکرد آسیای گندله سازی مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر ارائه نمودند. خلاصه این گزارش به شرح ذیل میباشد.
خوراک ورودی به آسیاهای گندله سازی از دو بخش کنسانتره خشک تولیدی توسط کارخانه تغلیظ و کنسانتره مرطوب تولیدی توسط کارخانه پلی کام فراهم می شود. کنسانتره کارخانه تغلیظ رطوبت پایینتر و دانه بندی درشتتری نسبت به کنسانتره کارخانه پلی کام دارد. با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که در آسیاهای گندله سازی دو عامل رطوبت و دانه بندی خوراک ورودی به آسیا تاثیر بسیار زیادی بر روی کارآیی آسیا دارد. در میان دو عامل ذکر شده، رطوبت خوراک یک گلوگاه مهم در تعیین میزان ظرفیت آسیا است. تا آنجا که در مواردی تنها بالا رفتن یک درصد رطوبت خوراک باعث خفگی آسیا (پر شدن آسیا) و قطع خوراک ورودی به آسیا می شود. بنابراین به منظور افزایش کارآیی آسیاها، اخیرا بر روی دو خوراک ورودی به آسیا ها یک فرآیند مخلوط سازی انجام می گیرد. طی نمونه گیری هایی که در شرایط مختلف انجام گردید، تاثیر تغییرات خوراک ورودی به آسیا در کارایی آسیا مورد بررسی قرار گرفت.
در آسیاهای گلوله ای خشک یک سری لاینر برای طبقه بندی گلوله ها در طول آسیا وجود دارند. اساس کار این لاینر ها بر اساس تفاوت چینش گلوله های با اندازه های متفاوت در یک سطح شیب دار است. این آستر ها باعث می شوند گلوله های درشت به سمت عقب تمایل پیدا کنند. در کل تاثیر این آستر ها در آنجاست که از حرکت گلولههای درشت به سمت جلوی آسیا جلو گیری می کند. بنابراین شارژ گلوله به درون آسیا باید به گونهای باشد که گلوله های درشت در ابتدای آسیا و گلوله های ریز در قسمت انتهایی آسیا اضافه گردند.