به اطلاع کلیه علاقه مندان می رساند که مراسم دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس محمدرضا یار احمدی با عنوان “تشخيص خطاي سيستماتيک در دادههاي مورد استفاده جهت موازنه جرم” دوشنبه مورخ 28 دی ماه سال 1394 ساعت 10 صبح در سالن سمینار بخش مهندسی معدن برگزار می گردد.
در ادامه خلاصه ای از این ارایه آمده است.
امروزه، گسترش سيستم هاي نمونه برداري اتوماتيک و آناليزبرخط (On-line)، باعث شده مسئولين کارخانه ها با حجم زيادي از داده ها مواجه شوند. این داده ها بطور اجتناب ناپذيري دارای خطای تصادفی و گاهاً سیستماتیک می باشند. برای غلبه بر مشکل وجود خطاهای تصادفی از روش های تعديل داده ها استفاده می شود که در آنها مقادیر اندازه گیری شده ی حاوی خطای تصادفی به گونه ای تعدیل می شوند که مقادیر تعدیل شده علاوه بر سازگاری با قانون بقای جرم، کمترین تفاوت ممکن را با مقادیر اندازه گیری داشته باشند. ممکن است در عمل مقادیر اندازه گیری شده دارای خطای سیستماتیک نیز باشند. استفاده از داده های حاوی این نوع خطا در روش های تعدیل داده و نرم افزارهای موازنه جرم بعضاً منجر به نتایج غیر منطقی (مقادیر منفی برای دبی جریان ها و یا عیارها) می گردد. در این پروژه ابتدا تأثیر خطاهای اندازه گیری بر نتایج موازنه جرم با محاسبه نرخ های جامد ازطریق حداقل نمونه گیری ممکن تشریح شد و با ارائه چند مثال نحوه سنجش حساسیت نتایج محاسبات بررسی گردید. یک روش ساده برپایه تجزیه مقادیر منفرد ارائه شد که به کمک آن می توان مشخص کرد کدامیک از نرخ های محاسبه شده، حساسیت بالایی دارند. نشان داده شد که چگونه می توان با تغییر محل های نمونه گیری و نوع عنصر انتخابی برای آنالیز، با کاهش حساسیت، اعتبار محاسبات را بالا برد. در بخش بعد، با حل یک مسئله تعدیل داده، نشان داده شد که چگونه وجود خطای سیستماتیک در اندازه گیری ها می تواند نتایج موازنه جرم را غیرقابل اعتماد سازد. در انتها سه روش آزمون عمو می (Global Test)، آزمون قید (Constraint Test) و آزمون قید با حداکثر توان(Maximum Power Constraint Test) برای شناسایی خطای سیستماتیک ارائه شد و از این روش ها برای یافتن و تعیین محل خطا در اندازه گیری های انجام شده در مدار فرآوری کارخانه تغلیظ سرچشمه، استفاده گردید.
کلمات کليدي: موازنه جرم، تعدیل داده، خطای تصادفی، خطای سیستماتیک، عددحالت ماتریس، تجزیه مقادیر منفرد، آنالیز مولفه های اصلی.